základní skupiny - skupina E, 4. kolo
03.11.2011 19:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Inönü, Istanbul

Reportáž

Beşiktaş JK - Dynamo Kyjev 1:0

Besiktas porazil Dynamo Kyjev 1:0 a posunul se před svého soka v tabulce Evropské ligy na druhé místo. Rozhodl v 67. minutě Korkmaz po rohovém kopu.

Již počtvrté v tomto roce se oba týmy proti sobě postavily. Třikrát vyhrál Kyjev. I na hřišti tureckého týmu začali fotbalisté Kyjeva aktivně, v prvních deseti minutách se hrálo ve vysokém tempu, hráči si nedarovali ani centimetr prostoru. První gólový moment si vypracoval ve 12. minutě Besiktas, Almeida hlavou těsně minul.

Na odpověď čekalo Dynamo sedm minut, rohový kop Correa na Alijeva, jehož střílený centr směřující do pokutového území mohl hlavou zachytit Milevskij, ale nestihl to. Besiktas zareagoval okamžitě, domácí podnikli rychlý útok, který málem skončil vlastním gólem Dynama. Výborně reagující Šovkovskij vyrazil střelu svého spoluhráče Chačeridiho. Besiktas nadále zlobil nejistou obranu Kyjeva, Betao hasil chybu Harmaše na poslední chvíli, Quaresma už běžel sám na Šovkovského.

Dynamo si v dalších minutách mohlo právem stěžovat na norského sudího Tommyho Skjervena, protože neviděl faul na Milevského v pokutovém území. S blížícím se koncem prvního poločasu byli hlavním aktérem zápasu domácí fanoušci. Ti bouřlivě podporovali své miláčky a každý jejich dotek s míčem oslavovali, naopak hráči Dynama byli hlasitě vypískáni a například záložník Alijev se při zahrávání rohového kopu musel vyhýbat mincím a zapalovačům. Přibližně tři minuty se nehrálo, hlasatel spolu s fotbalisty Besiktase, museli bouřlivé příznivce uklidňovat.

Besiktas do poločasového hvizdu podnikl ještě několik pěkných útoků, z nichž nejnebezpečnější mohl zakončit Quaresma, ale míč v dobré pozici nestihl.

Dynamo Kyjev po změně stran vsadilo na hlubokou defenzívu a Besiktas byl na hřišti pánem. V 54. minutě Chačeridi fauloval Almeidu, ale Quaresma z přímého kopu na hranici šestnáctky nastřelil zeď. V 67. Minutě padl vedoucí gól, radoval se aktivní Besiktas. Roh Simaa dopravil do míče přesnou hlavičkou Korkmaz. Obránce domácího týmu dnes slavil narozeniny, lepší dárek si nemohl přát.

Hosté se snažili alespoň o vyrovnání, ale dlouho se nemohli přes pevnou obranu Turků prosadit. Až v nastavení visel gól na vlásku, ale štěstí se přiklonilo na stranu Besiktase. Yussufu po centru Jarmolenka parádně vychytal gólman Gönen. O minutu později jen zázrakem Dynamo nerozvlnilo síť, v neuvěřitelném závaru měl prsty i brankář Kyjeva Šovkovskij, ale ani on, ani jeho spoluhráči nedokázali dotlačit míč za záda Gönena. Ten svůj klub fantastickými zákroky podržel.

Besiktas zvítězil 1:0 a přiblížil se postupu. Šance Dynama se naopak výrazně snížily, ale naděje umírá později. Každopádně musí Kyjevané porazit lídra skupiny Stoke na jeho hřišti a to bude přetěžký úkol.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Také doufám v remízu.

Reagovat
paver

Hlavně aby Dynamo neprohrálo to je hlavní. tip remíza

Reagovat
Tomtaf

0:7

Reagovat
PePiG7

2-1 Holosko,Simao-Yarmolenko

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně důležitý zápas pro oba týmy. Opravím autora preview. Účast Šovkovského není vyloučena, do Turecka odletěl a byl i na tiskové konferenci coby kapitán týmu. Jak uvedl, o jeho startu se rozhodne dnes. Kvůli zranění však bohužel zcela jistě nenastoupí obránce Popov, který zůstal v Kyjevě. Osobně věřím v remízu, ale bude to hodně těžké. Turecké peklo nám nic nedaruje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak zápas dnes v přímém přenosu na ČT4 Sport

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě dodám, že i kdyby Sasho nenastoupil, tak že jej Koval velmi dobře nahradí. Jedná se o mimořádný brankářský talent a údajně kolem něj krouží milánské AC.

Reagovat
smazaný uživatel

vďaka za doplňujúce info. pomohlo pri stávke...

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo si může dovolit hrát na bod a myslím, že to skončí 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo venku umi - 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Velké komplikace,protože D.Kyjev ještě čeká zápas proti Stoke venku.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle to dopadá, když se hraje na 0:0. Nechápu, proč Sjomin po inkasované brance hned neposílil ofensivu a čekal dalších 10 minut, na hřiště bych hned poslal Ideye Browna a Ševu. Zdálo se mi to včera takové přizdisráčské, Dynamo přece umí hrát jiný fotbal, když chce. Jinak ta penalta na Milevského byla úplně jasná, a gól jsme dostali, dle mého, po faulu na Milevského, takže se dá říci, že nás rozhodčí poškodil. Ještě zmíním svého favorita Šovkovského, včera to vybíhání bylo nejisté, když jdeš z brány, tak musíš jít opravdu ven a ne se zase vracet... však taky přiznal, že přes týden toho moc nenatrénoval skrz zranění... Rozhodně škoda toho neuvěřitelného závaru v závěru zápasu, to tam mělo spadnout, ale góly v nastavení jsme už dali Stoke a právě Besiktasi doma, takže tentokrát nás štěstíčko opustilo. Situace se zkomplikovala, ale já pořád věřím. Ale to musíme hrát i venku na výhru a ne tak, jako včera.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele