semifinále - 1. zápasy
03.02.2016 21:00 CET
7 : 0
(3:0)

Reportáž

Barcelona zostudila Valencii a je na prahu finále

Parádní start - cíl Suáreze a Messiho v kariéře už třetí hattrick ve španělském poháru znamená pro Valencii historicky šestou porážku o sedm branek. Neymar tak již celkem tradičně mohl selhat při pokutovém kopu, Barcelona pojede k odvetě jen kvůli formálním záležitostem.

Zatímco si argentinská hvězda připsala mimojiné 500. gól v kariéře, útočník Urugaye si zajistil v probíhající sezóně pětatřicátý zásah a postaral se tak hned o třetinu všech letošních branek Barcelony. Zároveň je prvním hráčem z nejlepších pěti lig, jenž v tomto ročníku slavil hattrick ve třech různých soutěžích. Neymar naopak neproměnil letos už čtvrtou penaltu a v konečném důsledku tak ochránil Valencii od nejhorší porážky v její historii, nicméně i sedmigólový rozdíl protrpěla prvně od duelu Poháru UEFA v roce 1993, kdy ji stejným poměrem znemožnil Karslruher, za který ukončoval kanonádu Slaven Bilić.

Byl to nakonec bezgólový Brazilec, který šel v úvodu zápasu vidět nejjasněji. Pár desítek vteřin po začátku se po souboji s Barragánem ocitl mezi pořadately, za pět minut už však předvedl fotbalovější kvality, když ukradl balón na polovině hřiště a do šestnáctky vyslal Suáreze, který po zemi ke vzdálenější tyči naznačil, jak dlouhá noc soupeře čeká. Přesný pas Busquetse do vápna na Vidala, jenž z první nabil uruguayskému střelci, skončil v síti po prudké ráně pod břevno a ve 12. minutě se Garry Neville musel cítit jako ve zlém snu. Před druhým zásahem si na balón sáhlo hned devět domácích.

O co hrát měla Valencia do konce první půlhodinky, to Iniesta nahrál před vápno Neymarovi, ten stylovou patičkou prodloužil na Suáreze, který chytře přenechal volnému Messimu a Ryan neměl v souboji jeden na jednoho šanci. Samozřejmě, hosté se ještě nevzdávali, jenže dnešní večer jim patřit prostě neměl. I z vlastního útoku se rodily šance Barcelony, po úniku Suáreze se v dalším střetnutí tváří v tvář ukopl Messi a rozezněl pouze břevno.

Frustrovaný Mustafi ukončil své trápení ještě před přestávkou, Argentince poslal ve vápně k zemi a viděl nekompromisní červenou. Neymar ovšem netrestal, tentokrát šla slyšet levá tyč brankáře Valencie, do šaten se tak šlo sice s tříbrankovým rozdílem, chybějící hráč však měl ještě nadělat zle nedobře.

Arda Turan s Busquetsem dali hned po návratu najevo, že zdaleka ještě neskončili, Messi pak využil až svou třetí šanci v druhé půli, psala se 58. minuta. Prvně jmenovaný přihrál Suárezovi, jenž patičkou neomylně našel svého soka v počtu gólů, ten se lehce zbavil dvojice obránců a k bližší tyči načal další várku branek. Tu mohl přerušit Rodrigo, jenže jeho zásah akorát potvrdil mizérii odmávaným ofsajdem.

Zdecimovaná defenzíva hostů pak nedokázala odkopnout balón z vlastní šestnáctky a Messi pohotovou ranou k tyči překvapil Ryana a dokončil svůj hattrick. Devět minut poté centroval Correia na zadní tyč, tam už sprintoval Suárez a prudkou hlavičkou z úhlu si třetí gól ujít také nenechal. Dvě minuty před koncem navíc stejný hráč, který skóre otevřel, i ukončil, když po přihrávce od Turana poslal balón od tyče do sítě posedmé. Skóre 11:1, které měl Garry Neville v Copa del Rey vzalo za své a má čas pouze týden, aby své svěřence připravil na odvetu a šokoval potvrzením slov nejlepšího střelce zápasu: "Je to poměrně velká výhoda, ale nikdy nevíte, co se může stát. To je fotbal," varoval.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, goal.com, twitter.com, transfermarkt.de

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasný postup Barcelony do finále

Reagovat
smazaný uživatel

Na jaké TV stanici vysílají tento zápas ?

Reagovat
smazaný uživatel

vyzera to tak že na žiadnej

Reagovat
smazaný uživatel

proc to sem porad davas?

Reagovat
smazaný uživatel

A proč ne? Já si jeho články třeba čtu.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, jen jsem chtel znat duvod jesli chces propagovat web ci co vidim to skoro u kazdyho clanku

Reagovat
dextroza_m

Valencia se na nás umí připravit a hlavně na nás umí hrát. Počítám těžký boj a výsledek 3 : 1. Neymar dá minimálně jeden gol(pokud nastoupí).

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Klíčové bude neinkasovat,v takovém případě by nám stačilo třeba 2:0 , nejlepší by bylo ,kdyby se podařilo zvítězit výrazným způsobem a mohlo se v odvetě, před dalšími těžkými zápasy, dopřát odpočinku přetěžovaným Busovi, Maschovi, Piquému i MSN.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Mascherano bude s Alvesem šetřen už dnes, tak chlapi vyhrajte výrazně s nulou, ať můžou v odvetě odpočívat další.

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-1, mám pocit, že Ter Stegen ešte v tejto sezóne neudržal čisté konto.

Reagovat
smazaný uživatel

tak přece jenom

Reagovat
smazaný uživatel

slušny naklep, do odvety pošlem dorostence ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nejlepší výkon co jsem u barcy viděl, milion šancí, držení míče se mi zdálo 99-1%. Hráli s hroznou lehkostí, valencie si ani neškrtla. Očekával jsem nejdůležitější a takticky i hratelně nejtěžší zápas v cestě do finále poháru a paradoxně to bylo naopak.

Reagovat
Han střelil první

Neville je debil.

Reagovat
smazaný uživatel

Rekordér Gary Neville:

- jediný hlavný tréner Valencie v histórii, ktorý nevyhral ligový zápas

- vyrovnal najvyššiu gólovú prehru v histórii Valencie (k prekonaniu mu chýbal 1 inkasovaný gól)

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z najlepších zápasov súčasnej sezóny.Všetko išlo ako po masle.Ale od Valencie som očakával viacej pred začiatkom sezóny.Úplne zbytočné nákupy ktoré urobily cez leto.Za tie peniaze mohli získať kvalitnejších hráčov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele