8. kolo
02.05.2010 12:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

CSKA Moskva - Tom Tomsk 3:1

CSKA zvítězilo nad Tomi v zápase osmého kola ruské Premier Ligy. I přesto, že prohrávali, dokázali armějci vstřelit tři góly. Vítězství dovolilo CSKA přiblížit se lídrům soutěže, Spartaku Nalčik a Zenitu.

CSKA vstoupilo do hry sebevědomě. Hosté nechávali armějce svobodně rozehrávat balóny na své polovině. Vstřelit však rychlý gól moskevský klub nedokázal. Za to je mohli potrestat hráči z Tomsku. Charitonov odcentroval na bránu Akinfejeva, brankář CSKA tento pokus dokázal vykryt. V následném protiútoku se mohl předvést Necid, ale český útočník nedokázal obehrát obránce i brankaře.

Gól padl neočekávaně. V 16. minutě se Charitonov rozhodl pro dalekonosnou střelu. Akinfejev zkusil vyrazit míč, ale ten byl nejspíš po předzápasovém dešti kluzký. Od pěstí brankaře se tak míč odrazil do pravého horního rohu brány. CSKA si to nechtělo nechat líbit a následně si vybojovalo roh. Ten zahrával Dzagojev. Po zahrání rohu přeletěl míč všechny hráče, i stojicího o samotě Tomaše Necida, který kdovíproč nevyskočil a nedopravil míč do brány.

To byla předzvěst toho, že Tomi hrozí nebezpečí. Tak se i stalo. Honda odcentroval do pokutového území ze standardní situace, míč se několik sekund nacházel v brankovišti a Krasić ho nakonec usměrnil do brány. Vstřelený gól armějce nabudil. Hráči se vrhli s novou sílou dopředu. Necid opět nedokázal využit slibné příležitostí, když šel sám na Parejka. Čech střílel mimo bránu. V poslední minutě prvního poločasu ještě mohl upravit skóre Guilherme, ale Parejko zachránil svůj tým.

Ze začátku druhého poločasu provedl Valerij Nepomnjaščij dvojí střídání. Namísto Dzjuby a Klomova vyběhli na trávník Kovalčuk a Alexandr Prudnikov. CSKA hned začalo tlačit. A hned první útok mohl skončit gólem, jen kdyby Necid nezkazil gólovou kombinaci. Charitonov si vzpomněl na svou střelu v první půli a v 52. minutě vyslal opět dalekonosný projektil. Tentokrát byl ale nepřesný.

V nahrávkách obou týmu bylo hodně chyb, kvůli čemuž střely na branku prakticky nepřicházely. Tomi nerozhodný stav nejspíš vyhovoval. CSKA však potřebovalo naplno bodovat. Proto Sluckij v 69. minutě vystřídal Necida Gonzálesem.

Střídající hráč se trenérovi za důvěru chtěl odvděčit. Z levé strany odcentroval na Guilhermeho a ten prostřelil brankaře. Tomiči se bez boje vzdávat nechtěli. Prudnikov vybojoval trestný kop nedaleko Akinfejevovy brány. Charitonov vyslal silnou střelu a míč proletěl těsně kolem levé tyče. Za pár minut Akinfejev zachránil svůj tým, když vykryl střelu Smirnova z blízky. Hosté nepřestávali útočit a snažili se v posledních minutách zápasu vyrovnat. Ale CSKA nejen, že se ubránilo, ale dokázalo vstřelit třetí gól. Druhý zářez si připsal Guilherme.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele