semifinále
02.05.2023 20:45 CET
1 : 5
(0:4)

Reportáž

Radost hráčů Lipska (© AFP)

Lipsko dál touží po obhajobě DFB-Pokalu. V semifinále proti Freiburgu řádil Olmo

V loňském ročníku DFB-Pokalu si Lipsko poradilo s Freiburgem ve finále, letos vyřadilo "Breisgauer" o kolo dřív. Celek ze Saska neměl v úterním semifinále sebemenší problém a především díky skvělému individuálnímu výkonu Daniho Olma postoupil dál. Hosty tak nemuselo trápit ani to, že ve druhé půli přišli o vyloučeného Joška Gvardiola.

Noční můra mohla pro Freiburg začít už v páté minutě, kdy Nkunku dostal přihrávku za obranu SCF. V obrovské příležitosti však minul bránu. Na druhé straně to rovněž přízemní a rovněž nepřesnou střelou zkusil Doan.

Kombinace se ovšem od samého úvodu dařily více Lipsku, které šlo do vedení ve 13. minutě. Centr Nkunkua ještě nikoho nenašel, ihned poté ale před bránu domácích přiletěl míč z nohy Halstenberga. Pas levého obránce RB si našel Olmo, který umístěnou hlavičkou překonal gólmana Freiburgu Flekkena. A hned za další minutu se Olmo zapojil do svižné kombinace a přihrávku od Wernera okamžitě posunul na volného Henrichse, který se taktéž nemýlil — 0:2.

Opařeným Breisgauer nepomohlo ani střídání Grifa za Sildilliu, ani neutuchající podpora od vlastních fanoušků. Na hřišti dál dominovali hosté. Szoboszlai si ve 37. minutě vyměnil merunu s Olmem a s lehkostí jemu vlastní donutil Flekkena potřetí kapitulovat. Až poté po delší době opět zahrozili domácí, byť zakončení Gregoritsche prosvištělo kolem tyče do zamezí.

Jenže i samotný konec první půle patřil RB. Tvrdé projektily Szoboszlaie a Nkunkua ještě síť nerozvlnily, nicméně v nastaveném čase vyhledal skvělé hrající Olmo trestuhodně volného Nkunkua, jemuž namísto razance tentokrát stačilo zachovat chladnou hlavu na to, aby skóre upravil na rozdíl čtyř branek.

Druhou půli zahájila pumelice Laimera, která vyprášila Flekkenovy rukavice. Následující pozvolnější pasáž skončila soubojem Gvardiola se střídajícím Sallaiem. Rozhodčí Jablonski zprvu nepískal, avšak po pokynu od kolegů a následném zhlédnutí videozáznamu usoudil, že zadák Lipska nedovolené zmařil obrovskou příležitost, a Gvardiola vyloučil.

Freiburg vycítil, že díky výhodě jednoho hráče navíc může alespoň korigovat skóre. Přímý kop rozehraný Grifem ještě vytěsnil brankář hostů Blaswich a několik dalších tvrdých zákroků hru spíše rozkouskovalo. V 75. minutě se nicméně Breisgauer přece jen dočkali. Sallai nalezl centrem zprava volného Gregoritsche, jenž potvrdil, že ve vzduchu to umí, a zakončením hlavou k tyči překazil Blaswichovi sen o čistém kontu.

Na víc už se ovšem domácí nezmohli. Naopak popáté inkasovali poté, co Simakana v pokutovém území Freiburgu fauloval Kübler a nařízenou penaltu proměnil ranou k tyči Szoboszlai. Po výhře 5:1 se mimochodem Lipsko už počtvrté z posledních pěti ročníků německého poháru probojovalo do finále.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (8)

Přidat komentář
DidusIneptus

Je rozhodnuto, Lipsko po prvním poločase může slavit postup do finále. Vyučuje Freiburg po všech stránkách. Lipsko pohoda, Freiburg bezradnost. Lipsku se daří, a může klidně získat německé double v téhle sezone.

Reagovat
Shevchenko

Double jo? A pak ses vzbudil.

Reagovat
DidusIneptus

Je rozhodnuto, Lipsko po prvním poločase může slavit postup do finále. Vyučuje Freiburg po všech stránkách. Lipsko pohoda, Freiburg bezradnost. Lipsku se daří, a může klidně získat německé double v téhle sezone.

Reagovat
DidusIneptus

Víc se tam pere a nehraje než hraje. Freiburáci slabý, na Lipsko nemají. Fotbal hrát neumí, trpí mindrákama před Lipskem a sou naštvaný. Freiburský diváci na hovno. Jugoslávec za stavu 0:4 nesmyslně fauluje, dostává červenou, nikdo nechápe. Komentuje ženská, rozumí tomu jak koza petrželí. Vyšinutá z mužský hrubosti co se tam děje.

Reagovat
DidusIneptus

Ty dostali rychtu ty Freiburáci jen co je pravda. Na nic se nezmohli. Lipsko si s nima poradilo i v deseti. Cha cha cha

Reagovat
DidusIneptus

RB Leipzig! RB Leipzig! RB Leipzig!

Reagovat
DýEs~BVBO9

Fanda RB se pozná.

Reagovat
Rudnevs

Prosim vyhra bud Stuttgart alebo Frankfurt, je mi to jedno, najmä nie RB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele