čtvrtfinále
02.03.2022 20:45 CET
1 : 2
po prodloužení
(0:0, 1:1)

Reportáž

Roland Sallai (© AFP)

Freiburg o svém postupu přes Bochum do semifinále DFB-Pokalu rozhodnul až na poslední chvíli

Teprve závěrečná minuta řádné hrací doby přinesla rozuzlení čtvrtého čtvrtfinálového zápasu. Jediného, ve kterém na sebe narazily dva bundesligové celky. V tabulce pátý Freiburg nakonec zdolal jedenáctou Bochum a mezi nejlepší čtyři účastníky poháru nakoukne poprvé od roku 2013.

Pod první šanci v podání die Unabsteigbaren se už v 5. minutě podepsali centrující Cristian Gamboa a hlavou ve výborné pozici nepřesně zakončující Gerrit Holtmann. Jürgen Locadia pak připravil balon pro Takumu Asana, který ovšem našel jenom připraveného Marka Flekkena. Hosté se dostali na dostřel až po bezmála půl hodině.

Vincenzo Grifo místo zakončení volil kličku, což se ukázalo býti nešťastným řešením. Ani další Holtmannův pokus se neujal. A zbývající minuty úvodního dějství se musely obejít bez vyložené příležitosti. Zato úvodní šestiminutovka druhého dějství byla o poznání výživnější. Asano nejprve znovu muže v rukavicích příliš nepotrápil. Kevin Schade nepropálil obrannou hráz.

Až jeho spoluhráč Nils Petersen doklepnul v 51. minutě na místo určení Schadeho střelu, kterou k jeho pravačce vyrazil Manuel Riemann - 0:1. Vyrovnání se uskutečnilo za necelou čtvrt hodinu. Elvis Rexhbecaj vynikajícím centrem z pravé strany našel na malém vápně Sebastiana Poltera, jehož koníček byl pro brankáře klubu z Bádensko-Württemberska nechytatelný - 1:1.

Další průběh utkání působil dojmem, že jsou oba mančafty se stávajícím stavem spokojení. Jako by si neuvědomovaly, že tady se na remízu nehraje. "Rozseknout" všechno mohl dvě minuty před koncem Ermedin Demirović, nicméně ač se ocitnul v gólové pozici zcela neobsazen, selhal. Tahle partie tedy dospěla do prodloužení.

V jeho první části si freiburská jednička poradila s nebezpečným stříleným centrem od Eduarda Löwena. A hned poté nikdo nezasáhnul brilantní Pantovićovu pobídku. Ve 109. minutě se do míče opřel Christian Günter a Armel Bella-Kotchap hlavou uklízel do bezpečí. V minutě stodvacáté fatálně chyboval Maxim Leitsch a Roland Sallai se svou přízemní střelou šajtlí před Riemannem nezaváhal - 1:2. Maďarský forvard se při skluzu zřejmě zranil a hned musel střídat, avšak na postupu skvadry Christiana Streicha už se nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele