finále
04.07.2020 20:00 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

Bayern má double, ve finále DFB-Pokalu skolil Leverkusen

Hráči Bayernu Mnichov letos urvali svůj jubilejní třicátý titul v Bundeslize a další dvacátý zároveň přidali do své vitríny také z Německého poháru. V Berlíně v rámci DFB-Pokalu triumfovali už podruhé v řadě, loni se jim podařilo skolit Lipsko. Jejich nynější sok z Leverkusenu naopak prožil další zklamání poté, co pokazil závěr letošního ligového dění.

Mnichovský celek vážně neměl problémy potvrdit roli favorita. A náramně se tak navnadil před srpnovým dohráním Ligy mistrů, kde může uzmout další cennou trofej. Po nynějším duelu si připsal na své konto již svou pětadvacátou výhru z posledních šestadvaceti utkání napříč všemi soutěžemi, přitom v jarní části sezóny stále neutrpěl jedinou prohru.

Bayer si chtěl spravit náladu poté, co v posledních dvou kolech Bundesligy přišel o čtvrtou příčku v tabulce, která jako poslední zaručovala účast v Lize mistrů na příští sezónu. A ačkoli korunovanému mistrovi vstřelil dva góly, konečný úspěch nezaznamenal. Protáhl tak své čekání na zisk nějakého blyštivého poháru, z něhož se naposledy radoval v roce 1993.

Svěřenci trenéra Hanse-Dietera Flicka se hnali za úvodním přesným zásahem už od úvodních okamžiků, a poté, co Coman poslal míč do šestnáctky, se objevil v dobré střelecké pozici Müller, nicméně toho včas odzbrojil obranným zákrokem bek Wendell. Každopádně v 16. minutě se již skóre přece pohnulo směrem kupředu, a to zásluhou standardní situace.

Leverkusen do poslední chvíle nevěděl, jestli přímý volný kop rozehraje Lewandowski nebo Alaba, až se nakonec rozhodl zakončit druhý jmenovaný, a udělal moc dobře. Balón totiž zakroutil přes zeď přesně k tyčce. Netrvalo přitom dlouho a navýšit náskok mohl záhy Müller, jenže na jeho pokus stačil brilantním způsobem zareagovat pozorný brankář Hrádecký.

Nicméně ve 24. minutě Bayern přece znovu udeřil. Kimmich se ve středu hřiště podíval, že po pravé straně se mu rozebíhá Gnabry, okamžitě ho tedy uvolnil, a jeho spoluhráč poté, co se procpal do pokutového území, zamířil po zemi přesně do dolního růžku brány. V závěru poločasu mohl aspoň snížit Lars Bender, v poklidu ho ale zastavil gólman Neuer.

I po obrátce se Bayern aktivněji vydával směrem dopředu, a i když Lewandowski v 55. minutě pálil pouze nad břevno, v 59. minutě polský forvard, trochu kuriózním způsobem, již skóroval. Poté, co si zpracoval merunu po nákopu Neuera, cílil z velké dálky, a markantní zaváhání Hrádeckého znamenalo ve finále v pořadí třetí trefu bavorského klubu.

Družstvu kolem kouče Petera Bosze se přesto podařilo čtyři minuty nato střetnutí ještě nějakým způsobem zdramatizovat. Střídající Demirbay se ujal rohového kopu, vyslal dlouhý pas na zadní tyčku, kde si stoper Alaba příliš nepohlídal nabíhajícího si Svena Bendera, a ten z blízkosti pohotově překonal Neuera, který ve své bráně vlastně nijak nezareagoval.

Až do samotného konce zápasu ovšem Die Roten soupeře k žádné další šanci na byť možné vyrovnání nepustili. Naopak v 89. minutě se podruhé zapsal na střeleckou listinu Lewandowski, jenž po přihrávce Perišiče lehce přeloboval Hrádeckého. Porážku stačil zmírnit ještě Havertz z penalty, která byla nařízená za hraní rukou Daviese ve vlastním vápně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na poličce vedle Meisterschale je ještě hodně místa FC Bayern Pokalsieger!

Reagovat
Rich

Pojďme Bayern. 1-3

Reagovat
Heresy

2:3

Reagovat
Rudnevs

Proti momentálnemu Bayernu to bude veľmi ťažké, ale dúfam, že by to mohol vyhrať Leverkusen. Už by to chcelo nejaku trofej.

Reagovat
Kucka

Reagovat
johnn

2:1

Reagovat
manuelo neuero

Alaba

Reagovat
Thelvin

Ten Davies Skvělej

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Gazdo

pre mna momentalne najlepsi LB na svete

Reagovat
Rich

A je to tam 20 pohár získal Bayern. Teď ještě v srpnu LM.

Reagovat
johnn

Volland nedaš dostaneš trdlo jedno namiesto 1:2 tak 0: 3

Reagovat
smazaný uživatel

DOUBLE OIDA!

Reagovat
Rich

Reagovat
db18

Reagovat
Benzema

Mega nudná liga a v podstate aj pohár, kde už pred sezónou je na 99,9 % istý víťaz.

Reagovat
Rich

Tak to nesleduj Bundesligu.. Pořád dokola a furt to samé, že Bundesliga nebo pohár německý, že je nudný.. Upřímně vždyť je to trapné akorát. V jiných ligách taky dominují týmy, Španělsko: Real, Barca; Itálie: jasně Juventus... V Anglii stejně budou dominovat Live a City, ostatní týmy jsou v háji. Francie: PSG.

Uvidíme, jak dopadne Liga Mistrů, Bayern má stále šanci na výhru a pro tento rok jsou šance vyšší.

Reagovat
Benzema

Teba to baví ? Baví ťa zápas , kde neprežívaš emócie, keďže vieš, že aj tak Bayern vyhra ? Možno ich máš v LM, ale v lige a v ligovom poháru musíš byť úplne kľudný a nepociťovať nervozitu a strach, že Bayern prehra alebo vypadne v poháru, lebo šanca, že sa to stane je skoro nulová

Reagovat
LeonardoUžoa

A tebe bavi, ze Real kope kazdy zapas penaltu?

Reagovat
Agent z Melmacu

argument ako pyča

Reagovat
Kolarik12

To rika fanousek tymu, ktery tri pohary v LM ziskal jen diky UEFA a rozhodcim za zadkem, kteri Realu uznavali goly z offsidu, neodpiskane ruky ve vapne a spoustu dalsich fotbalovych prasaren, ktery ten sport potom jen dehonestuji

Reagovat
Benzema

Nedá sa povedať, že som ich veľký fanúšik . Milujem Liverpool , na Real sa sem tam rad pozriem.

Reagovat
Rich

Mě baví sledovat Bayern, protože je to můj oblíbený tým a upřímně některé zápasy jsou zajímavější než ve Španělsku. Furt dokola fanoušci Realu, ne všichni, ale většina si stěžuje, přitom letos vám pomáhají rozhodčí, jak ve španělské lize, tak i před lety v Lize mistrů, ty tituly, co jste získali, tak nejsou to o čistém zisku, ale o protekci, kterou máte, za mě je to hnus.

Reagovat
cologneFC
Reagovat
Benzema

Reagovat
TheMally11

nudná liga je ve Španělsku, tam je to doplněné o plakání Barcelony a Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace do Mnichova.

OT: Proč má Bayern nad logem 4 hvězdy, když letos vyhráli 30. titul?

Reagovat
Ferragamo7

Ja by som sa hanbil byť fandom Realu alebo Barcelony,toľko simulovania,vyplakávania a zákerností hlavne v zájomných zápasoch,toľko vymyslených penált,mňa by nikto na svete neprinútil pozerať španielsku ligu a duplom zápasy Realu alebo Barcelony.To je čistý Možno Bundesliga nemá momentálne top kvalitu,ale radšej budem pozerať zápas Paderborn-Dusseldorf a budem mať z toho lepší pocit,ako zo zápasu Real-Barca,kde viac tí hráči ležia ako stoja.Tam je v oboch mužstvách toľko simulantov a hercov,že sa mi dvíha žalúdok.Asi toľko ku španielskej trápnej lige.

Reagovat
Rich

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele