finále
31.03.2018 21:05 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

PSG snadno skolil Monaco a slavil pátý triumf z Ligového poháru v řadě

PSG se radoval ze své letošní druhé cenné trofeje a po triumfu na začátku sezóny ve Francouzském superpoháru uspěl také ve finále Coupe de la Ligue, v němž znovu skolil Monaco. Závěrečný souboj o tuto trofej tak v podstatě dopadl stejně jako v loňském roce, tehdy Pařížané knížecí celek porazili rovněž o tři branky.

ASM se svým protivníkem padl už popáté v řadě, potřetí tomu přitom bylo v jednom z finálových klání francouzských pohárů. Ligový v posledních letech zkrátka jednoznačně patří Les Parisiens, kteří tuto soutěž vyhráli už popáté za sebou. Dvakrát se v tomto utkání dokázal trefit Edinson Cavani, jeden přesný zásah zařídil Ángel Di María.

Úvodní minuty jednoznačně vyzněly pro mužstvo trenéra Unaie Emeryho. Mbappé podnikl i proti přesile výpad směrem do vápna, obešel dva své protihráče, až ho nedovoleně zastavil bránící Glik, a sudí Turpin po shlédnutí videa nařídil penaltu. K té se postavil Cavani, a i když si brankář Subašič na míč sáhl, přesto skončil za jeho brankovou čárou.

Ve 21. minutě PSG svůj náskok ještě navýšil. Přímo úchvatnou přihrávku přes třetinu hřiště, nesoucí se výhradně po zemi, vyslal zprava Mbappé na opačnou stranu na rozeběhnutého Di Maríu, ten své dobré pozice náležitě využil a propálil možná trošku nejistého Subašiče. Až ve 34. minutě se poprvé výrazněji osmělilo rovněž Monaco.

Protože Dani Alves nevystoupil s obranou dopředu, aby byl do ofsajdu vystavený Rony Lopes, mohl Portugalec upalovat sám na gólmana Trappa, nicméně ten v koncovce trestuhodně selhal a jeho oblouček skončil pouze mimo. Síť se podařilo rozvlnit hlavou Falcaovi, ale ke snížení stavu nedošlo, protože ho video usvědčilo z ofsajdu.

I ve druhém dějství působil PSG na hřišti o něco aktivnějším dojmem. Třeba v 55. minutě ukázal své individuální schopnosti Draxler, jenž parádně zakličkoval a předal míč Pastoremu, jeho následný pokus však zablokoval Falcao. Na druhé straně se snažil zacílit Rony Lopes, avšak jeho technická střela pouze lízla brankovou konstrukci.

Definitivně o vítězi bylo rozhodnuto pět minut před koncem. Monaco jednoduše nedokázalo najít odpověď na dvougólový náskok pařížského giganta, který nakonec slavil asi zasloužený úspěch. Třetí gól zaznamenal Cavani, jemuž prostrčil míč nablízko Mbappé, a Uruguayec ho pak nasměroval přesně tyčce do dolního rohu Subašičovy brány.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele