čtvrtfinále
15.02.2022 16:00 CET
2 : 1
po prodloužení
(0:1, 1:1)

Reportáž

Hradec je po obratu s Bohemkou v pohárovém semifinále

Soupeřem Slovácka v pohárovém semifinále bude Hradec Králové. Ten v dramatickém duelu s Bohemians dlouho prohrával po trefě Puškáče, nicméně v samotném závěru srovnal Prekop a v prodloužení dokonal obrat Vašulín.

Hned ve třetí minutě mohl otevřít skóre Vašulín, jenže hlavičkoval o kousek vedle. Následně namísto toho rozvlnili síť Klokani, když se po Beranově střele dostal k vyraženému míči David Puškáč, jenž díky důrazu doklepnul do sítě. Na opačném konci hřiště vyrovnání zamezil Valeš skvělým zákrokem proti Kubalovi.

Rovněž Vízek ukázal své kvality, to když vychytal Beranovu dělovku zpoza šestnáctky. Zbytek první půle mnoho atraktivity nepřinesl, krátce po návratu ze šaten ovšem Puškáč hlavičkoval po rohovém kopu do břevna. Po hodině hry se šikovně prosmýknul Rybička, Vašulín ovšem nedokázal jeho přízemní centr trefit.

Východočeši se dostali do závěrečného náporu. Vašulínovu střelu zblokovala obrana, tentýž hráč se poté přetlačoval s obráncem ve velké šanci a následně hlavičkoval těsně vedle. V nastaveném čase svrchní částí těla poslal míč mimo rovněž Vlkanova, ovšem v posledních sekundách se Hradec dočkal vyrovnání.

Mejdrův centr nedokázal Valeš udržet v rukavicích, míč se tak dostal k Eriku Prekopovi, jenž jej napálil do odkryté klece. Tato trefa znamenala prodloužení, v jehož samotném začátku Bartek pálil těsně nad. Neuspěla ani Rybičkova hlavička, ani Radova střela, rozhodnutí tak přišlo na startu druhé půle.

Daniel Vašulín se dočkal kýžené branky, když si naskočil na centr Vlkanovy a trknul jej za záda brankáře. Hradci Králové tím zajistil účast v pohárovém semifinále proti Slovácku.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Bohemians Tip 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele