čtvrtfinále - 1. zápasy
09.04.2009 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Teplice s Libercem bez branek

Ani Teplice s Libercem dnes nenabídly divákům žádné gólové hody. Oba celky jen marně dobývaly soupeřovu svatyni, a tak byla k vidění remíza 0:0. V nastavení nedokázal proměnit penaltu domácí Doležal.

Hostující hráči vstoupili do zápasu lépe. Jejich první zajímavá a hlavně gólová šance přišla už v 11. minutě. Do listin střelců se mohl zapsat Andrej Kerič, jenže s jeho střelou z otočky si připravený Grigar poradil. Velkou šancí se uvedly Teplice až skoro po půlhodině hry. Zakončujícím hráčem se stal dnes velmi aktivní Jakub Mareš. Po přiťuknutí od Vaščáka ale nemířil přesně, branku přestřelil.

Andrej Kerič patří na jaře mezi největší útočné hrozby v Gambrinus lize a také v tomto zápase to potvrzoval. Obranu Teplic několikrát pořádně zaměstnal, jako například v 31. minutě, kdy stál u zakončení po rychlé akci jeho celku. Opět ale narazil na jistého Grigara. Přesně o deset minut později se opakovala obdobná situace. Chorvatský kanonýr si skvěle zaběhl za obranu, dostal balón a objevil se ve slušné palebné pozici, domácí brankář ale opět vyběhl a celou šanci zneškodnil.

Necelé dvě tisícovky diváků ve druhé půli už tak atraktivní fotbal neviděli. Pro Liberec byla také remíza slušných úspěchem a dávala mu dobrou pozici pro odvetu, a tak neměl důvod cpát se pouze do ofenzívy. Ani Teplice nebyly příliš nebezpečné. Blízko gólu byly především v 62. minutě. Po několika krátkých přihrávkách se nakonec dostal k zakončení Antonín Rosa, ale k rozvlnění sítě za gólmanem Hauzrem mu scházela přesnost.

Jako další se pokoušel o vstřelení branky opět domácí Jakub Mareš. Talentovaný záložník se sice efektivními nůžky trefil přesně pod břevno, gól však nemohl být uznán. V době zakončení se totiž ocitl v ofsajdovém postavení, a tak všechen vzruch byl zbytečný. Závěr přinesl podobnou situaci jako ve včerejším duelu Slovácka s Baníkem Ostrava. Po faulu Vulina na Heska dostaly Teplice výhodu penaltu. Tu ovšem zkušený Michal Doležal neproměnil.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele