Baráž o 1. ligu Česko - Baráž o 1. ligu

1. zápasy
19.05.2022 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Opava předvedla sympatický výkon, výhru ve Slezsku ale oslavili Bohemians

Opava se prvoligového protivníka rozhodně nezalekla a v prvním barážovém klání byla po dlouhou dobu lepším mužstvem. Slezané však nakonec doplatili na chybu v úvodu utkání, kterou pražští Bohemians ztrestali. "Klokani" tak budou v odvetě ve vršovickém Ďolíčku hájit jednobrankový náskok.

Osudový moment utkání se odehrál již ve čtvrté minutě. Kapitán domácích Žídek poslal při rozehrávce nepřesnou přihrávku na Janoščina, načež se k centru dostal hostující Dostál. Pravý bek Bohemians vyhledal v pokutovém území Opavy osamoceného Květa, který ideálně načasoval výskok a přesnou hlavičkou k tyči poslal Pražany do vedení.

Slezané se po inkasované brance chvíli hledali, postupem času ale začali čím dál víc ohrožovat svatyni "Klokanů". V 18. minutě vypálil zpoza vápna Pikul, avšak přímo do rukavic pozorného gólmana Bohemky Valeše. O devět minut později podnikl zajímavý výpad po pravé straně náctiletý Šigut, jenž přihrál dalšímu mladíkovi Ratajovi, jenže adresát koncovku nezvládl a vypálil vysoko nad břevno.

Po změně stran tlak Opavy kulminoval. V 58. minutě se do balónu opřel Pikul, ale přízemní ranou těsně minul bránu hostů. Za další čtyři minuty byli Slezané vůbec nejblíž vyrovnání. Helešic rozehrával standardní situaci z ostrého úhlu, přesto svou levou nohou zakroutil míč do tyče svatyně, kterou hájil v tu chvíli dost překvapený Valeš.

V závěru hru domácích oživilo několik střídání a právě noví muži na hřišti vehementně usilovali o gól. Celba ovšem pálil v 90. minutě nepřesně a mezi tři tyče se nevměstnalo ani zakončení Kopečného, jehož z levé strany vyhledal centrem Ščudla.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1 zakl. hrací doba. 2:1 po prodloužení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele