semifinále
23.04.2023 17:30 CET
0 : 0
6:7 pen.
(0:0, 0:0)

Reportáž

Oslavující Wout Weghorst (© AFP)

Man Utd zdolal Brighton na penalty a zahraje si finále ve Wembley

Man Utd porazil v semifinále FA Cupu Brighton 1:0 na penalty. Ve velmi vyrovnaném zápase měly šance oba týmy, ale po 120 minutách hry se diváci gólu nedočkali. V penaltovém rozstřelu byli úspěšnější Rudí ďáblové, kterým postup vystřelil v sedmé sérii švédský stoper Victor Lindelöf. Finále ve Wembley tak bude velmi sledované, jelikož se v něm United představí proti Citizens.

Brighton vstoupil do zápasu aktivně a první vážnější šancí měl v 7. minutě, Mac Allisterovu střelu z volného přímého kopu však de Gea zneškodnil. O šest minut později se do vyložené šance dostal Enciso, ale v ideální pozici branku netrefil. Paraguayský útočník byl nebezpečný po celý první poločas a ve 32. minutě spálil další šanci, když z hranice vápna minul pravou tyč. Ve 36. minutě zajel do protihráče Casemiro a rozhodčí okamžitě tasil žlutou kartu.

United zahrozili až v úplném závěru prvního poločasu. Ve 44. minutě Casemiro našel krásnou přihrávkou Fernandese, jeho pohotová střela ovšem skončila kousek vedle levé tyče. O tři minuty zase podržel Brighton Sánchez, který fantasticky zlikvidoval pokus Eriksena.

Po změně stran začal opět lépe Brighton. V 57. minutě spálil největší možnost zápasu Enciso, jenž zblízka napálil balón na bránu, tam nicméně stál pozorný de Gea a výtečným zákrokem nepřipustil změnu skóre. Po následném rohovém kopu ještě hlavičkoval Welbeck těsně nad. V dalších 20 minutách se hra dost zpomalila a na obou týmech bylo vidět, že nechtějí udělat chybu. V devadesáti minutách se nakonec o vítězi nerozhodlo, a tak následovalo prodloužení.

V 98. minutě zakončoval po centru z pravé stany Sabitzer, jeho prudká hlavička však skončila o kousek vedle. Ve 106. minutě pálil z hranice velkého vápna Rashford, ale ani on nenašel recept na Sáncheze, který si s jeho zakončením bez problému poradil. Ve zbytku prodloužení už pak na řadu žádná další vyložená šance nepřišla, tudíž muselo dojít na penalty.

Hráči obou mužstev v něm byli stoprocentní až do šesté série. V té sedmé každopádně zaváhal na straně Brightonu March, čehož vzápětí využil Lindelöf, jenž svůj pokutový kop nasměroval nechytatelně do pravého horního růžku a poslal Manchester do Wembley.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Wazza228

BREAKING: MUFC X11

David DE GEA

Diogo DALOT

Luke SHAW

Victor LINDELOF

Aaron WAN BISSAKA

CASEMIRO

Christian ERIKSEN

Bruno FERNANDES

Marcus RASHFORD

Anthony MARTIAL

ANTONY

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele