čtvrtfinále
19.03.2022 18:15 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Romelu Lukaku (© AFP)

Chelsea přehrála Middlesbrough a míří do semifinále

Chelsea zvládla čtvrtfinálový duel FA Cupu a díky dvěma rychlým brankám porazila Middlesbrough pohodlně 2:0. Hosté si v první půli rychle vytvořili náskok, který do konce utkání už spíše jen kontrolovali, domácí se sice snažili a podali odvážný, srdnatý výkon, na vytvoření si vyložené šance to ale nestačilo, a tak jejich pouť nejstarší klubovou soutěží skončila ve čtvrtfinále.

Middlesbrough do utkání vstoupilo aktivně, chvílemi se domácím i dařilo držet míč na kopačkách, jenže hosté podnikali rychlé kontry, které nepěkně větraly domácí obranu. Po jednom takovém načechral Mason Mount střílený centr do šestnáctky, domácí stoper jej při odkopu netrefil, jenže ani Lukaku, ani Pulišič na balón těsně nedosáhli. Chelsea to ale mrzet nemuselo, jen o pár minut později totiž krásnou přihrávkou vysunul Ziyech nabíhajícího Mounta, který vnikl do vápna a přízemní přihrávkou předložil před prázdnou branku míč Lukakovi, který jej bez potíží dopravil do branky.

Na dvougólový rozdíl zvýšil po půlhodině hry Hakim Ziyech, ten se dostal na pravém kraji pokutového území k míči, míč si navedl na svou silnější levačku a prudkou střelou po zemi dopravil míč podruhé do sítě. Zkázu domácího celku mohl ještě do konce první půle dokonat Lukaku, ten se dostal k odraženému míči, obešel i vyběhnuvšího brankáře, jenže jeho zakončení z brankové čáry vykopl stoper domácího celku.

V druhém dějství domácí zvýšili svou aktivitu a vypracovali si i několik nadějných akcí, jenže žádnou se jim nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce. Aktivní byla především pravá strana domácích, kde aktivní Jones pořádně zatápěl Sarrovi, který měl s jeho rychlostí velké problémy. Jenže ve finální fázi nikdy nepřišel přesný míč, a když už se zdálo, že domácí fotbalisté zvolili správné řešení, stál v cestě připravený brankář Mendy. Definitivní tečku mohl zápasu dát střídající Werner, ten ale ve vyložené šanci trefil jen střídajícího stopera Bambu, a tak zápas dospěl k vítězství hostujícího týmu v poměru 2:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doplnte reportaz, diky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele