čtvrtfinále
20.03.2021 13:15 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Nathan Redmond (© AFP)

AFC Bournemouth - Southampton FC 0:3

Semifinále FA Cupu již proběhne plně v prvoligové režii. Poslední zástupce celků z nižších pater anglických soutěží, Bournemouth, totiž na domácí půdě v duelu se Southamptonem prohrál 0:3 a na svou první semifinálovou účast v klubové historii si tak i nadále bude muset počkat. V dresu Saints se zaskvěl především dvougólový Nathan Redmond, který navíc u úvodní trefy Moussy Djenepa sám asistoval.

Hosté byli od počátku aktivnější a průlomu skóre zdánlivě dosáhli již po deseti minutách, když Kyle Walker-Peters dosáhl na povedený pas stopera Bednarka a nebezpečným centrem do ohně přinutil domácího Camerona Cartera-Vickerse, aby si míč srazil do vlastní branky. Opakované záběry však odhalily postavení krajního beka Saints mimo hru, což Bournemouthu pomohlo dostat se do hry. Z územní převahy však Cherries žádné větší ohrožení pro Frasera Forstera nepřipravili a naopak na sklonku poločasu dvakrát inkasovali.

Nejprve v 37. minutě Redmondova výtečná kolmice poslala do úniku Djenepa, jenž se tváří v tvář Asmiru Begovićovi nemýlil, a v první minutě nastavení se Redmond vytáhl podruhé. Tentokráte někdejší křídelník Norwiche vyzrál po Armstrongově přiťuknutí na domácího kapitána Cooka a ukázkovou ranou do horního růžku nedal šanci ani Begovićovi.

Ani po změně stran navíc Saints nijak nepolevili a místo toho svůj už tak pohodlný náskok ještě dále směle rozšířili. Adamsovu výtečnou přízemní ránu sice videorozhodčí znovu neuznal kvůli ofsajdu a Armstrong v 59. minutě pouze orazítkoval tyč, ale na odražený míč zareagoval nejlépe muž zápasu Redmond a svým druhým gólem odpoledne uťal i poslední zbytky nadějí domácího celku na zdramatizování zápasu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele