čtvrtfinále
28.06.2020 14:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Arsenal pozdní brankou Ceballose porazil Sheffield United 2:1 a postupuje

Arsenal navázal na předchozí vítězný duel v Southamptonu (2:0) a tentokráte se radoval i na půdě nevyzpytatelného Sheffieldu United, když díky brance Daniho Ceballose v první minutě nastavení zvítězil nejtěsnějším poměrem 2:1. Díky tomu se probojoval do semifinále FA Cupu, naopak pohádková cesta nováčka letošního ročníku Premier League končí. "Kanonýři" dokázali uspět i bez svého nejlepšího střelce Aubameyanga, který zůstal na lavici náhradníků.

Domácí přitom vstoupili do nedělního utkání lépe a rozvlnit síť se jim povedlo již po necelých deseti odehraných minutách, jenomže gól hlavou od Lundstrama nakonec neplatil kvůli ofsajdu. Svěřenci trenéra Mikela Artety se dostali do vedení ve 25. minutě. Basham totiž ve vlastní šestnáctce jasně atakoval Lacazetteho a rozhodčí Tierney okamžitě ukázal na penaltový puntík. Balón si vzápětí postavil pětadvacetiletý Nicolas Pépé a nezaváhal.

Reprezentant Pobřeží Slonoviny zakroutil balón po zemi do pravého spodního rohu a brankář Henderson se natahoval marně. Neuběhly ani další čtyři minuty a stejný hráč se mohl prosadit podruhé. Díky chytré přihrávce do běhu od Lacazetteho vypálil z osmnácti metrů a Henderson jeho pumelici výtečně odvrátil na rohový kop. V prvním poločase se nic zajímavějšího neurodilo, hosté si po změně stran hlídali těsný náskok.

Nicméně domácí se rozhodně nechtěli vzdát a v 58. minutě podruhé dopravili balón do prostoru tří tyčí. Ani v tomto případě se neradovali příliš dlouho, neboť se znovu jednalo o ofsajd. Ihned na zahrozil viník penaltového zákroku Basham, ovšem ten hlavou mířil o decimetry vedle pravé konstrukce. Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak Sheffield přeci jen vyrovnal zásluhou Davida McGoldricka.

Ten v 87. minutě využil několika odrazů v pokutovém území Arsenalu a zblízka překonal bezmocného gólmana Martíneze. Domácí dokonce mohli otočit vývoj za další tři minuty, ale hostující strážce brilantně vyrazil Sharpovu přízemní ránu před sebe. Pak utkání směřovalo do prodloužení, v hodině dvanácté se však stal hrdinou Arsenalu střídající španělský záložník Ceballos, jenž po dobré práci Pépého překonal lehce vyběhnutého Hendersona z šesti metrů z mírného úhlu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele