čtvrtfinále
27.06.2020 18:30 CET
1 : 2
po prodloužení
(0:0, 1:1)

Reportáž

Manchester United vybojoval semifinále FA Cupu, po prodloužení skolil Norwich City

Manchester United nakonec zvládl úlohu favorita ve čtvrtfinálovém klání FA Cupu na půdě Norwich City, aktuálně posledního celku Premier League, nutno však podotknout, že odpor soupeře definitivně zlomil až v prodloužení. Po základní hrací době byl totiž stav vyrovnaný, až na řadu musela přijít trefa netradičního střelce, a to stopera Harryho Maguira.

Domácí po koronavirové přestávce sehráli už třetí zápas na vlastním stadionu, prožili na něm však jen třetí neúspěch v řadě. Alespoň pozitivní zprávou pro ně je, že se již mohou plně soustředit jen na ligové dění, kde se budou snažit usilovat o ligovou záchranu. Ta je přece jenom bezpochyby tou hlavní ambicí, byť v současné chvíli k ní nemají vůbec blízko.

Hosté si naposledy poradili snadno se Sheffieldem United, protáhli tak v ten moment svou sérii neporazitelnosti napříč všemi soutěžemi na třináct zápasů v řadě a neměli jediný důvod si v nynějším střetnutí nevěřit. Určitě je však netěší skutečnost, i s ohledem na následující nahuštěný program, že museli k výhře dojít přes stodvacetiminutovou hrací dobu.

První půle, možná i kvůli tomu, že jak norwichský stratég Daniel Farke, tak manchesterský lodivod Ole Gunnar Solskjaer, neposlali na hřiště kvůli očekávanému šetření některých svých hráčů úplně obvyklé úvodní jedenáctky, nabídla jen pár sporadických gólových možností. Ve 43. minutě zahrozil výrazně snad jen Rupp, hostující obránce Maguire ho ale zastavil.

Až ve druhém dějství došlo na nějaké zásadní momenty. A o ten první se postarali The Red Devils. V 51. minutě zatáhl míč po levé straně Shaw, vyslal centr do šestnáctky, kde ho bránící Klose nedokázal odkopnout do bezpečí, pouze ho nešikovně proklepnul na hranici brankového území, kde číhal na svou šanci sám Ighalo, a ten pohotově skóroval.

The Canaries se ovšem podařilo nalézt odpověď na tuhle inkasovanou branku, a to čtvrthodinu před koncem druhého poločasu. Buendía ve středu pole předal balón spoluhráči Cantwellovi, ten si ho narovnal na svou pravačku, ze střední vzdálenosti napřáhl a následně zamířil přesně do dolního rohu brány, kam se gólman Romero pouze marně natahoval.

V 89. minutě se situace domácímu mužstvu notně zkomplikovala. Ighalo se na hranici pokutového území snažil protlačit k meruně, zezadu ho ovšem vehementně přidržel Klose, a protože se jednalo o vyloženou brankovou příležitost, inkasoval švýcarský stoper červenou kartu. V početní výhodě pak najednou United začali postupem času ovládat celé dění.

Pogba v prodloužení ještě svou hlavičkou brankáře Krula nepřekonal, jelikož zamířil mimo, ve 105. minutě se neprosadil Martial, autor nedávného hattricku, nicméně ve 118. minutě se již podařilo rozvlnit síť Maguireovi, k němuž se míč po teči Martiala odrazil trochu šťastným způsobem, a poté už ho stačilo z vyložené pozice dopravit ve skluzu za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Vsadim gule

V suchým triku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele