5. kolo
23.09.2023 18:00 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Domenico Berardi (© AFP)

Defenziva Staré dámy prožila „den blbec“. Sassuolo přichystalo Juventusu první porážku

Sassuolo porazilo v pátém kole Serie A Juventus 4:2 a vyšvihlo se do středu tabulky. K úspěchu domácí celek nasměroval Armand Laurienté, jehož pokus z dálky si srazil do vlastní sítě chybující Wojciech Szczesny. Vítězný gól Neroverdi však vstřelil až v 82. minutě Andrea Pinamonti, který se v probíhajícím ročníku trefil už počtvrté. Celek z regionu Emilia-Romagna zároveň připravil týmu z Turína premiérovou porážku v sezoně. Tu navíc podtrhl nevídaný vlastní gól, kdy obránce Juve uklidil míč při zakládání útoku do své sítě.

Juventus prožíval úspěšný vstup do nové sezony. V úvodních čtyřech kolech si připsal 10 bodů a navíc se mohl spolehnout na dvojici střelců, konkrétně Dušana Vlahoviče a Federica Chiesu, kteří Staré dámě zařídili sedm z dosavadních devíti branek. Na opačném konci pelotonu se nacházelo Sassuolo, jež se se ziskem tří bodů krčilo na chvostu tabulky.

Úvodní minuty příliš fotbalové krásy nepobraly. Ani jeden tým si nedokázal vytvořit větší herní převahu a ohrozit bránu soupeře. První střelecké pokusy si připsali hráči Staré dámy, žádný ale mezi tři tyče nezamířil. Skóre tak po hrubce Szczesného otevřeli hosté. Ve 12. minutě totiž gólman Juventusu střelu Laurientého, která mířila přímo na něj, srazil pouze do branky. Vedení Sassuola ale trvalo pouze devět minut. Ve 21. minutě totiž centr Chiesy tečoval do vlastní branky Matías Viňa. Outsider ale nesložil zbraně a ještě před pauzou šel opět do vedení. Ve 41. minutě pálil z půlkruhu nikým nehlídaný Domenico Berardi přesně do levého dolního rohu branky.

V 52. minutě se postavil k exekuci přímého kopu z nebezpečné pozice Chiesa. Jako zakončení zvolil střelu pod zdí, což mu sice vyšlo, míč se ale zakroutil kousek vedle levé tyče. Juventus si ovšem ani s přibývajícími minutami nedokázal vytvořit větší tlak, naopak stále hrozili hráči Sassuola. Obrovskou šanci zahodil v 63. minutě Laurienté, který dostal fantastickou přihrávku před brankáře od Berardiho, v ideální pozici ovšem přestřelil. Kýžené vyrovnání ale přece jen přišlo v 78. minutě, kdy ve vápně pálil k bližší tyči nehlídaný Chiesa, a připsal si tak také vůbec první střelu Juve na branku. Ofenziva Sassuola se však stále nevzdávala a ani ne o čtyři minuty později byli Neroverdi opět ve vedení, když hlavičkou dorážel do odkryté branky Pinamonti. Definitivní pojistku na překvapivý triumf outsidera potom přidal vlastním zásahem Federico Gatti, který zpětným pasem hledal gólmana. Ten však byl kvůli rozehrávce daleko od branky.

Sassuolo tak zaskočilo kurzového favorita a podruhé v probíhající sezoně zvítězilo. V příštím kole ho 27. září čeká utkání v Miláně, kde změří síly s Interem. Juventus se o den dříve utká na domácí půdě s Lecce.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele