7. kolo
02.10.2023 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Raffaele Palladino (© AFP)

Sassuolo na skalpy gigantů nenavázalo, zápletku v zápase různých poločasů rozřešil Colombo

Fotbalisté Monzy zvítězili v sedmém kole Serie A na hřišti Sassuola 1:0. Neroverdi doufali v navázání na povedené poslední zápasy proti favoritům, nicméně šance Domenica Berardiho z první půle skvělými zákroky zneškodnil Michele Di Gregorio. Po změně stran naopak hrozili spíše hosté, jejichž převahu nakonec přetavil ve vítěznou branku mladý útočník Lorenzo Colombo.

Předsezonní prognózy Sassuola nebyly nikterak zářivé, po sedmi kolech se však Neroverdi mohli při souhře okolností probojovat na průběžnou šestou příčku. V posledních dvou utkáních si totiž nedělali těžkou hlavu z jasné pozice outsidera a postupně skolili Juventus a Inter. Gigantům navíc celkem nasázeli solidních šest gólů, na čemž měl největší podíl Berardi. To Monza se od reprezentační přestávky vezla na remízové vlně, když vítěze nepoznaly její tři po sobě jdoucí souboje.

Úvod duelu se nesl spíše v duchu aktivity černozelených, kteří ale začali počítat výrazné příležitosti až s blížícím se koncem úvodního dějství. Ta první přišla ve 36. minutě z nohy Berardiho, jenž vtrhl z pravého křídla s míčem až do vápna a pumelicí pod břevno chtěl překvapit Di Gregoria, ten však stačil vytáhnout jeho pokus mimo. Po následném rohovém kopu došlo na stejný souboj, tentokrát se dlouholetá opora domácích opřela do balonu za vápnem a vyslala tvrdou přízemnu střelu, Di Gregorio ovšem i napodruhé vynikajícím zákrokem uspěl. Sérii šancí Sassuola zakončil krátce před odchodem do šaten Armand Lauriente, jenž převzal kolmici v ideální pozici uvnitř šestnáctky, nepochopitelně ovšem pálil nad.

Brzy po návratu na trávník si připsali první gólovku také hráči Monzy, když Patrick Ciurria našel přesnou přihrávkou na zadní tyč Georgiose Kyriakopoulose, ten ovšem neseřídil mířidla a přestřelil. Další příležitost hostů přišla v 57. minutě, Colombo však svou střelu po povedené otočce nasměroval jen do Andrey Consigliho. Teprve 21letý útočník se v nebezpečné situaci ocitl znovu v 66. minutě, kdy potáhl míč po levé straně, v šestnáctce si zasekl jednoho z obránců a ledově klidným zakončením otevřel skóre duelu. Při honbě Neroverdi za vyrovnáním tentokrát po akci z pravého křídla opět udeřil autor prvního gólu, kvůli ofsajdu ale jeho pojistka nakonec neplatila.

Sassuolo i přesto na skalpy dvou vysoce favorizovaných celků nenavázalo a nezískalo ani bod. V příštím kole se 6. října představí na hřišti Lecce, Monza o dva dny později přivítá Salernitanu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele