21. kolo
20.01.2024 20:45 CET
2 : 3
(1:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Ruben Loftus-Cheek (© AC Milán)

AC Milán opět ukrojil z manka na čelo soutěže, Udinese prohrálo na hřišti i v hledišti

Hráči AC Milán si ve 21. kole Serie A odvezli ze hřiště Udinese výhru 3:2. Hosty sice poslal po půlhodině hry do vedení Ruben Loftus-Cheek, jenže ve 42. minutě dorovnal stav Lazar Samardžič. Na ránu srbského středopolaře nedosáhl gólman Mike Maignan jen chvíli poté, co se stal terčem rasistických urážek ze strany domácích příznivců, kvůli kterým sudí duel na krátký moment přerušil. V základní hrací době se oba celky prosadily ještě jednou, a o vítězi tak rozhodl až nastavený čas. V něm skóroval Noah Okafor, jenž přiblížil Rossoneri vedoucímu Interu na rozdíl šesti bodů.

V italské nejvyšší soutěži se vyprofilovali dva nejvážnější aspiranti na zisk titulu, ale AC Milán se toužil do boje o Scudetto přidat. Svůj záměr dal najevo proti AS Řím, který zdolal 3:1, čímž zároveň podepsal ortel Josému Mourinhovi. Udinese se na příjezd Rossoneri naladilo poměrně slušně, když na půdě Fiorentiny předvedlo jeden z nejlepších výkonů sezony, byť bylo nakonec odměněno jen bodem.

Zápas hraný ve vysokém tempu zpočátku příliš mnoho šancí nenabízel. Jako první zahrozil v 16. minutě Olivier Giroud, jenž po pravé straně zamířil do vápna a jeho střelu zastavil až gólman Maduka Okoye. Pozornost na sebe následně upoutali domácí příznivci, kteří rasisticky uráželi brankáře Maignana. Úplně ve stínu těchto událostí tak zůstala trefa Loftus-Cheeka, jemuž se podařilo zužitkovat přesný pas z levé strany. Krátce po jeho trefě totiž Maignanovi došla s fanoušky Udinese trpělivost a se spoluhráči se na několik minut odebral do útrob stadionu. Krátká pauza paradoxně pomohla Bianconeri, jelikož se ve 42. minutě prohnal Samardžič na hranici šestnáctky a rozhozený francouzský brankář na jeho přesný pokus ani nereagoval.

Také po změně stran nejdříve zahrozil Giroud, jehož souboj s Okoyem opět vyšel ve prospěch nigerijského gólmana. Po hodině hry se zase rozčílil Maignan, jenže tentokrát z čistě fotbalových důvodů. Theo Hernández si totiž komickým způsobem zamotal balon pod nohama a zaváhání zkušeného beka potrestal tvrdou ranou střídající Florian Thauvin. Družstvo Stefana Pioliho donutilo soupeře aktivní hrou k šesti faulům ohodnocených žlutými kartami a v 83. minutě se dočkalo i vyrovnání, když tečovaný pokus Girouda ještě pojistil na brankové čáře Luka Jovič. Stupňující se tlak nakonec vedl i k obratu, který dokonal po rohovém kopu Okafor.

AC Milán tak teprve podruhé z posledních sedmi vzájemných duelů získal všechny body. V příštím kole přivítá 27. ledna Bolognu, Udinese se tentýž den představí na hřišti Atalanty.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele