17. kolo
23.12.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Ivan Ilić (© AFP)

Udinese se ze spirály smírných výsledků nevymanilo. Silná obrana Turína si pošpinila štít

V zápase Udinese se opět nenašel vítěz, když fotbalisté Le Zebrette remizovali v 17. kole Serie A na hřišti Turína 1:1. Hosté zaznamenali již 11. dělbu bodů v sezoně a jen těsně se udrželi nad sestupovým pásmem. Ze spirály remízových výsledků se pokusil Le Zebrette vyvést střídající Oier Zarraga, jenž po 10 minutách na hřišti oslavil premiérovou trefu v nejvyšší italské soutěži. Chvíli nato však na druhé straně kontroval Ivan Ilič. Defenziva Býků, v níž znovu nefiguroval na lavičce sedící David Zima, tak ukončila sérii tří utkání bez inkasovaného gólu.

Udinese sice mělo na kontě pouze pět proher, podobně jako třeba mistrovská Neapol, pouhá jediná výhra a neskutečných 10 remíz mu ovšem v tabulce stačilo jen na poslední nesestupovou pozici. Nyní jej navíc čekala cesta na hřiště Turína, kde z posledních šesti střetnutí triumfovalo jedinkrát. K utnutí nelichotivé série měl Bianconeri přispět Lorenzo Lucca, jenž v mládeži oblékal mimo jiné i dres domácích, a který v posledních třech ligových zápasech třikrát skórovaoval.

Hned v úvodu utkání bylo znát, že hosté chtěli špatné statistiky vylepšit. Kombinací kolem vápna se však ke střele nedostali. Až díky rychlému protiútoku byli hráči Le Zebrette blízko ke skórování. Povedenou akci ovšem nepřesně hlavou zakončoval Lucca.

Posléze "Býci" ukázali, že umí být také nebezpeční. Zpoza vápna nepříjemný projektil vyslal Nikola Vlašič, nicméně jen těsně minul levou tyč. O poznání lépe si vedl Ilič, avšak skvělý zákrok proti němu vytasil Marco Silvestri. V závěru první půle zahrozil opět Lucca, ale ani tentokrát se neradoval. Italův pokus z první mířil těsně nad břevno.

Druhý poločas také nenabídl velké střelecké představení. K většímu ohrožení se dostal až v 67. minutě Duván Zapata, ovšem, i když vyskočil ze všech hráčů nejvýše, nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. Dlouho se schylovalo k bezbrankové remíze, vše ale změnil nenápadný centr, který nalezl Zarragu. Střídající Španěl dokázal balon namířit přesně k tyči a poslal Le Zebrette do vedení. To hosté neudrželi, neboť proti byl aktivní Ilič, který šťastně srovnal. Ze strany vyslal nepovedený centr, jenž zapadl za záda bezmocného Silvestriho.

Udinese si tak připsalo 11. remízu v sezoně. Další zápas ho čeká 30. prosince s Bolognou, Turín o den dříve vyzve Fiorentinu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele