3. kolo
03.09.2023 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů FC Turín (© AFP)

Janovu v nastavení vypadl bod z kapsy. Při turínském hledání se našel cestu k bráně Radonjič

Turín s Davidem Zimou na lavičce prolomil sérii špatných výsledků a v domácím duelu třetího kola Serie A porazil nováčka z Janova 1:0. Od úvodních minut aktivnější "Býky" srážela v cestě za plným bodovým ziskem především nepřesnost v koncovce. Ačkoliv hostující brankář Josep Martínez nemusel takřka po celou dobu utkání čelit žádným výraznějším příležitostem, nakonec přece jen inkasoval. V nastaveném čase druhé půle totiž předvedl krásnou individuální akci Nemanja Radonjić a ranou pod břevno rozhodl.

Nováček nejvyšší italské soutěže z Janova napravil prohru z prvního kola tím nejlepším možným způsobem, když v minulém klání vyzrál na Lazio, které porazil venku 1:0. Naopak Turín neměl vůbec dobrý vstup do sezony, o čemž svědčila pouhá remíza s Cagliari a vysoká prohra na San Siru s AC Milán. Mizerné výsledky chtěli Býci napravit v souboji se soupeřem, s nímž padli z posledních 11 vzájemných střetnutí jen jednou.

Byli to právě domácí fotbalisté, kteří do duelu vstoupili aktivněji a v úvodní čtvrthodině svého protivníka nepouštěli do blízkosti vlastní branky. Sami si však první možnost vytvořili až ve 20. minutě, kdy po faulu Milana Badelje zahrávali přímý kop. Karol Linetty ale naskytnuté příležitosti nevyužil a z nadějné pozice vypálil jen do připravené zdi.

Další šanci si Granata vytvořila krátce po konci úvodní půlhodiny, kdy po zaváhání obrany Janova pálil na hranici ofsajdu Duván Zapata. Kolumbijský útočník ale případným ofsajdovým diskuzím předešel, když zamířil jen vedle levé tyče. Fotbalisté Turína svoji převahu stupňovali a jen o chvíli později znovu zahrozili, když Linettyho dalekonosná střela proletěla těsně nad břevnem.

I po změně stran se hra po většinu času odvíjela na obranné polovině hostů, stejně jako v úvodním dějství ale Býky v cestě za vedoucí trefou srážela nepřesnost v zakončení. To v 57. minutě potvrdil Linetty, který zpoza napřáhl ke střele a svým pokusem výrazně minul. V 72. minutě se poprvé ve druhé půli dostali do zakončení také fotbalisté Janova, hlavička osamoceného Mortena Frendrupa ale cíl rovněž nenašla.

Ofenzivní mizérii neprolomil ani střídající Pietro Pellegri, jenž v rozmezí několika minut dvakrát nebezpečně zakončoval hlavou. V nastavení měl na kopačce rozhodnutí Berkan Kutlu, jenže v největší šanci svého týmu nechal vyniknout domácího gólmana. A tak vešlo v platnost tradiční fotbalové pořekadlo, když o chvíli později vystřelil Turínu vítězství ranou pod víko Radonjić.

Turín tak napravil nepovedené výkony a doma vybojoval první tři body do tabulky. Následující utkání odehraje 18. září, kdy se střetne se Salernitanou. Janov vyzve o dva dny dříve silnou Neapol.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele