4. kolo
16.09.2023 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Dušan Vlahović a Federico Chiesa slaví první gól Juventusu (© AFP)

Lazio dalšího titulového aspiranta nepřehrálo. Juventus těžil z kooperace útočného tandemu

Fotbalisté Juventusu porazili ve čtvrtém kole Serie A Lazio 3:1 a nadále si udržují skvělou formu. K vítězství Staré dámy přispěl třetím gólem v sezoně Federico Chiesa, čímž překonal svůj střelecký zápis ze zraněními pokažené minulé sezony, a potvrdil tak slova hlavního trenéra, podle kterého se mu letos bude dařit mnohem více. Hlavní hvězdou duelu však byl jeho kolega z útočné vozby domácích Dušan Vlahovič, jenž zaznamenal dva přesné zásahy.

Lazio si po překvapivých prohrách s Lecce a Janovem připsalo poměrně nečekaný triumf v Neapoli. Na skalpu úřadujícího mistra se dvěma asistencemi podílel skvěle hrající Felipe Anderson, jenž byl připraven v základní sestavě i proti Juventusu. Ten dosud neprohrál, avšak znovu se nemohl spolehnout na služby Paula Pogby. Tentokrát to však nebylo kvůli zranění, ale z důvodu pozitivního dopingového testu.

Začátek duelu vyšel lépe domácímu celku, když se už v 10. minutě prosadil Vlahovič povedenou volejí přesně k tyči. Vzápětí mohl kanonýr Staré dámy skórovat znovu, ale jeho prudká hlavička proletěla nad břevnem. Krátce před půlhodinou hry o sobě dal vědět druhý střelec Juventusu. Chiesa se tvrdě opřel do balonu z hranice vápna a propálil vše před sebou. Domácí útočníci zůstali při chuti, když Vlahovič zkoušel své štěstí z otočky. Vytáhlý Srb ovšem zamířil pouze do míst, kde stál Ivan Provedel.

Na úvod druhé půle mohlo být u černobílých ještě veseleji, ale Adrien Rabiot z bezprostřední blízkosti nechal vyniknout Provedela. Ovšem i Orli o sobě dali vědět. Daichi Kamada vběhl s míčem do soupeřova vápna a tvrdě vypálil, nicméně na poslední chvíli do jeho rány skočil jeden z obránců. Proti pumelici Luise Alberta zpoza vápna už se ale nikdo nepostavil, a ta tak zaplula až do pravého horního rohu. Na snížení okamžitě odpověděl Vlahovič, jemuž se při zakončení ze střední vzdálenosti nevedlo hůře. Po zbytek utkání si Stará dáma výsledek pohlídala bez komplikací.

Juventus tak uspěl i proti Laziu a zůstal neporažen. V příštím kole jej čeká 23. září utkání se Sassuolem, Římané se ve stejný den střetnou s Monzou.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele