2. kolo
27.08.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Boloni (© AFP)

Bologna zchladila optimismus Staré dámy. Smutek z prvního zaváhání zmírnil Vlahovič

Hráči Juventusu remizovali ve druhém kole Serie A a na vlastní půdě s Bolognou 1:1. První gól vstřelil ve 24. minutě skotský záložník Lewis Ferguson. Ten si tak otevřel střelecký účet letošní sezony, v rámci níž se bude snažit překonat hranici sedmi branek z minulého ročníku. Le Zebre sice míč zkraje druhého poločasu díky Dušanovi Vlahovičovi do sítě dostali, avšak radost jim sebral videorozhodčí, který odhalil provinění v podobě postavení mimo hru. Srbský forvard však nemusel smutnit, jelikož trefou v 80. minutě zařídil dělbu bodů.

Ačkoliv Stará dáma prožila na politickém poli turbulentní období, které na konci července skončilo definitivním vyřazením z nadcházejícího ročníku evropských pohárů, start ligového ročníku ji zastihl v dobrém rozpoložení. V Udine totiž Juventus zvítězil suverénně 3:0, na čemž se brankou a asistencí podílel za hranicemi Itálie velmi žádaný útočník Vlahovič. Zcela jiný začátek si vytrpěla Bologna, která doma hladce podlehla milánskému AC a optimismem nehýřila ani před cestou do Turína, kde v lize naposledy zvítězila v roce 2011.

K první střele utkání se v deváté minutě odhodlal hostující Nikola Moro, jehož přízemní pokus z hranice pokutového území prolétl těsně kolem levé tyče. Ve 22. minutě se prezentoval dobrou střelou po rychlém brejku Dan Ndoye. Proti ní se však blýskl domácí gólman Mattia Perin. O dvě minuty později se už Rossoblu mohli radovat. Joshua Zirkzee našel ve vápně Fergusona, který se přízemní ranou k levé tyči nemýlil. Bianconeri mohli srovnat skóre ve 38. minutě, avšak s tečovanou ránou amerického útočníka Timothyho Weaha si Lukasz Skorupski poradil.

Domácí vlétli do druhého poločasu jako velká voda a již v 52. minutě slavili vyrovnání. Radost jim však nevydržela příliš dlouho, jelikož gólu Vlahoviče předcházel ofsajd a rozhodčí tak branku po konzultaci s videem odvolal. V 71. minutě se hosté dožadovali penalty poté, co byl Ndoye ve velké příležitosti stažen ve vápně k zemi, ale po intervenci rozhodčího u videa penalta nařízena nebyla. O chvíli později už svěřenci Massimiliana Allegriho gól slavit mohli. Na centr střídajícího Samuela Ilinga Juniora si naskočil Vlahovič a hlavičkou rozvlnil síť.

Juventus přesto nenaplnil předzápasová očekávání a po suverénní výhře z prvního kola si před svými fanoušky připsal pouze bod. Před reprezentační přestávkou se Stará dáma utká ještě s Empoli, kam zavítá 3. září. Bologna o den dříve přivítá Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Šimon Kačírek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele