38. kolo
24.05.2024 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Stadio Luigi Ferraris (© AFP)

Motta při rozlučce s Bolognou vítězství neslavil, v Janově úřadovali sváteční střelci

Fotbalisté Janova v posledním 38. kole italské Serie A porazili na domácím hřišti Bolognu 2:0. Duel týmů se stejnou přezdívkou "Rossoblu” rozhodl už v první půli svým čtvrtým sezonním gólem Ruslan Malinovskij. Vedení Grifone pojistil ve druhém poločase teprve svou druhou ligovou trefou Vitinha. Bologna se tak s trenérem Thiagem Mottou, který dovedl Chrty po více než 60 letech do Ligy mistrů, rozloučila porážkou. Italský kouč by měl podle posledních informací od příští sezony vést turínský Juventus.

Nebýt velmi nepovedených závěrečných 15 minut zápasu s Juventusem, mohla se Bologna těšit z jistoty třetí příčky. Přesné umístění už nicméně bylo pouze kosmetickou záležitostí, když jediná prohra z posledních 17 duelů vynesla Chrtům vstupenku do Ligy mistrů. Z povedené sezony se radoval také Janov, který po postupu z druhé ligy zaplul mezi italskou elitu a bez problémů se vyhnul trablům se záchranou.

Vzhledem k charakteru klání, kdy ani jednomu z celků v podstatě o nic nešlo, si mohl kouč hostí Motta dovolit sáhnout až k devíti změnám v základní sestavě oproti pondělnímu střetnutí s Juventusem. Tato skutečnost se poprvé projevila ve 13. minutě, kdy se k míči ve vápně dostal zcela nehlídaný Malinovskij a přízemní střelou ke vzdálenější tyči poslal Janovany do vedení. Odpovědět mohl o několik minut později Giovanni Fabbian, jenž si našel centr zprava, avšak hlavou orazítkoval pouze tyč.

Poměrně klidný průběh utkání se snažil změnit po přestávce opět Fabbian. Ačkoliv jeho střela za vápnem mířila pouze doprostřed brány, nadělala gólmanovi Nicolovi Lealimu evidentní potíže. Ke změně skóre tak došlo na straně druhé, a to zásluhou Vitinhy, jemuž se po rychlém brejku podařilo chladnokrevně přehodit padajícího brankáře, a zvýšil tak vedení na rozdíl dvou branek. Gólovou tečku za utkáním mohl v jeho samém závěru přidat ještě Albert Gudmundsson, jenž však trestuhodně přestřelil prázdnou bránu.

Janov tak udělal tečku za úspěšnou nováčkovskou sezonou třetí domácí výhrou v řadě. Bolognu čeká perné léto plné příprav na Ligu mistrů.

Autor: Livesport.cz / Robert Dinter

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele