23. kolo
04.02.2024 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Interu po vlastenci Gattiho (© AFP)

Nešťastný gól stopera Juventusu poslal suverénní Inter do trháku

Hráči Interu po dominantním výkonu zvítězili ve 23. kole Serie A před vlastními fanoušky nad Juventusem 1:0. Nerazzurri zvláště v první půli Starou dámu jednoznačně přehrávali, ale jako jediný se na listinu střelců zapsal Federico Gatti, jenž si ve 37. minutě nešikovně srazil míč do vlastní sítě. Milánský celek tedy navýšil náskok na čele soutěže právě před Le Zebre už na čtyři body, přičemž má navíc jeden zápas k dobru.

Juventus v tabulce šlapal Interu na paty, a Nerazzurri tak mohli v případě výhry udělat významný krok v cestě za titulem. Stará dáma musela hrát na vítězství, k čemuž jí měl pomoct především Dušan Vlahovič. Ten se prosadil v posledních šesti ligových duelech hned sedmkrát a k tomu přidal i dvě asistence. Podobně produktivní ale zůstával na druhé straně Lautaro Martínez, jenž všem kanonýrům s 19 zásahy vévodil.

Dominantní výkon domácích mohl jako první přetavit v gól v 18. minutě Federico Dimarco, kterého křižným pasem na zadní tyč oslovil Benjamin Pavard. Ofenzivně laděný bek však z voleje trefil jen boční síť. Odchovanec Interu trhal defenzivu Bianconeri i nadále a po fantastické přihrávce Hakana Calhanoglua přes polovinu hřiště se hnal do další šance. Ještě ale hledal před bránou nabíhajícího Marcuse Thurama, jemuž zamezil v zakončení výborným obranným zákrokem Bremer. Ve 37. minutě už se milánský celek zaslouženého vedení dočkal. Pavardovi sice vůbec nevyšel pokus o nůžky, balon nicméně propadl až ke Gattimu, jenž si ho nešťastně srazil do vlastní sítě.

Chvíli po začátku druhé půle se nebezpečným projektilem prezentoval Calhanoglu, parádním volejem ovšem pouze orazítkoval pravou tyč. Do té doby neviditelný Vlahovič se poprvé připomněl po hodině hry, kdy jeho odvážné zakončení nůžkami prolétlo kousek nad břevnem. V 67. minutě málem napravil vlastní gól Gatti, razantní střela 25letého Itala ale těsně minula cíl. Na druhé straně byl krátce nato blízko zásahu Nicoló Barella, jehož pohotovou ránu po milimetrovém centru aktivního Dimarca skvělým zákrokem zneškodnil Wojciech Szczesny. Polák se v závěru vytáhl i proti střídajícímu Marku Arnautovičovi, na porážce Staré dámy už však nic nezměnil.

Inter zvítězil a upevnil si první příčku. V dalším kole jej čeká 10. února souboj s AS Řím, Juventus bude o dva dny později hostit Udinese.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele