4. kolo
18.09.2023 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Momentka ze zápasu Hellas Verona - Bologna (© AFP)

Střelecký konkurz ve Veroně marně hledal vítěze, domácím ustrážil bod skvělý Montipó

Verony remizovala v utkání čtvrtého kola italské Serie A na domácím hřišti s Bolognou 0:0. Jediným hráčem, který dokázal "dopravit" míč do sítě, byl v první půli útočník žlutomodrých Federico Bonazzoli, tomu však gól následně sebral videorozhodčí pro ofsajd. Domácí mužstvo pak ve zbytku duelu podržel několika důležitými zákroky gólman Lorenzo Montipó. Oba týmy poprvé od roku 2014 hrály ve vzájemném střetnutí bez branek a nadále zůstávají na pozicích ve středu tabulky.

Oba týmy vstoupily do sezony poměrně dobře, přičemž lépe postavená byla domácí Verona. Ta ve třech zápasech získala dvě výhry a se šesti body jí patřila sedmá pozice. Bologna měla o dva body méně, v posledním kole se však naladila vítězstvím nad Cagliari, zatímco Verona nestačila 1:3 na Sassuolo.

První vážnější příležitostí utkání byla střela domácího Federica Bonazzoliho, tu však obětavým zákrokem zneškodnil švýcarský středopolař Michel Aebischer. Na druhé straně hřiště se zase připomněl jeho krajan Dan Ndoye, mířil ale pouze nad. Po půlhodině hry pak Lukasz Skorupski vyrazil nebezpečnou hlavičku pouze k Bonazzolimu, jehož dorážka byla gólová, k jeho smůle však vybíhal z ofsajdového postavení, a branka tak nemohla platit.

Na konci poločasu se rozhodl Jesper Karlsson protáhnout domácího gólmana jedovatou střelou z hranice šestnáctky, Montipó si s ní ale poradil.

První střelecký pokus druhé půle si připsal Cyril Ngonge, z poměrně dobré pozice ovšem mířil vysoko nad. Spoustu práce měl pak opět Montipó a byla to zase Karlssonova, tentokrát přízemní, střela. I ji ovšem dokázal odchovanec Novary zlikvidovat. V 72. minutě se po krásné přihrávce od Joshuy Zirkzeeho dostal do šance Ndoye, i on si ale ranou z vnitřku pokutového území vylámal zuby na italském brankáři. Ten i po zbytek utkání neinkasoval a připsal si první čisté konto v letošní sezoně.

Utkání tak skončilo remízou a oba týmy si rozdělily po bodu. Verona v příštím kole nastoupí 23. září na hřišti AC Milán, Bologna má o den později doma Neapol.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele