21. kolo
21.01.2024 12:30 CET
3 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Frosinone (© AFP)

Hibernujícímu Frosinone rozlepila víčka povedená druhá půle

Hráči Frosinone po více než měsíčním čekání bodovali, když ve 21. kole Serie A porazili Cagliari 3:1. Navzdory probíhajícímu Africkému poháru byli velmi vidět právě hráči z černého kontinentu, ale zatímco šance domácího Walida Cheddiry zůstaly nevyužity, v barvách Rossoblu se ve 26. minutě radoval ze svého vůbec prvního gólu v seniorském fotbale Ghaňan Ibrahim Sulemana. Ve druhé půli však Canarini po hřišti takřka létali a jejich aktivita byla odměněna obratem, který dokonal z přímého kopu Matías Soulé. Jakub Jankto sledoval utkání jen z lavičky.

Frosinone si poprvé v sezoně procházelo velkou herní krizí, kterou paradoxně nastartovala vysoká výhra proti Neapoli v italském poháru. Od té doby Canarini prohráli pětkrát v řadě, přičemž naposledy schytali debakl 0:5 od Atalanty. Mizerné výkony měli šanci odčinit na domácí půdě proti Cagliari, jež po šňůře pěti klání bez vítězství překvapivě vyzrálo na Bolognu.

Na první vážnější situaci si museli diváci počkat do 17. minuty, kdy se tvrdou ranou z pravé strany hřiště prezentoval Cheddira, nicméně hostující brankář Simone Scuffet skvěle zasáhl. Marocký útočník si posléze vytvořil i další šance, rodák z Udine ale držel akcie hráčů ze Sardinie nad vodou. Trest za promarněné možnosti přišel pro domácí ve 26. minutě. Vysoký centr do vápna sklepnul Andrea Petagna po tvrdém souboji přímo na nohu Sulemany, jenž razantní střelou k pravé tyči poslal Cagliari do vedení.

Frosinone si do konce poločasu vytvořilo řadu příležitostí na vyrovnání. Únik Cheddiry ovšem zneškodnil Scuffet a v nastavení zaúřadoval videorozhodčí, jenž dal kvůli faulu pokyn odvolat trefu Enza Barrenechey.

Smůla se hostů držela i po změně stran. Nejprve žádný z hráčů ve žlutých dresech nedokázal usměrnit střílený centr z levé strany mezi tři tyče a následně se vyznamenal Scuffet, který vykopl pokus Francesca Gelliho. V 64. minutě přece jen přišlo zasloužené vyrovnání. O to se postaral kapitán Luca Mazzitelli, jenž hlavičkou do protipohybu brankáře přetavil vzdušnou pobídku Abdou Harrouiho v gólovou asistenci. Čtvrthodinu před koncem domácí dokonali obrat, když Soulé zakroutil míč z přímého kopu mimo dosah Scuffeta.

V závěru mohli svěřenci Claudia Ranieriho srovnat, proti byl ale Stefano Turati, který se hned dvakrát vyznamenal proti hlavičkám z hranice malého vápna. V nastavení pak zpečetil výhru domácích Kaio Jorge.

Frosinone tak prolomilo mizernou sérii proher a získalo tři body. V příštím kole se 28. ledna utká s Veronou, Cagliari změří o dva dny dříve síly s Turínem.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele