3. kolo
02.09.2023 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Joshua Zirkzee (© AFP)

Bologna si znovu vyšlápla na Cagliari. Na obratu měli hlavní podíl talenti z líhně gigantů

Bologna v duelu třetího kola Serie A porazila Cagliari 2:1 a poprvé v novém ročníku v lize triumfovala. Sardinský tým, jehož dres oblékl zhruba na hodinu hry i Jakub Jankto, si v první půli vypracoval náskok díky trefě Zita Luvumby. Chrti však vývoj utkání otočili, když se nejdříve prosadil akademií Bayernu ostřílený Joshua Zirkzee a vítěznou branku obstaral teprve 20letý odchovanec milánského Interu Giovanni Fabbian, pro něhož šlo o vůbec první soutěžní trefu v dospělém fotbale. Tato výhra zároveň znamenala deváté domácí vítězství z posledních 11 soutěžních zápasech proti tomuto soupeři.

Oba celky dokázaly před vzájemným měřením sil získat ze dvou odehraných utkání pouze bod. Pro fotbalisty Bologni ovšem první dvě kola nebyla vůbec jednoduchá, jelikož se střetli s AC Milán a Juventusem. Ani Cagliari však nemělo nejlehčí los a muselo se smířit s prohrou proti Interu. Nováček ligy však stále čekal na svůj první vstřelený gól v letošní sezoně. Starost mu navíc mohl dělat i fakt, že na půdě Felsinei vyhrál naposledy v roce 2010. Se změnou této bilance měl pomoci Jankto, který začínal v základu.

Bologna se chopila iniciativy hned od počátku a první ohrožení soupeře si připsala poměrně brzy. Už v sedmé minutě napřáhl Jesper Karlsson a jeho dělovka skončila na levé tyči. Vedení tak získalo na svou stranu Cagliari. V dresu nováčka se prosadil ve 22. minutě Luvumbo, který po dlouhé přihrávce od spoluhráče z obrany nejprve setřásl soupeře a poté přesně zamířil k pravé tyči. Domácí měli drtivou převahu v držení míče a mnohem častěji i zakončovali, z pohledu výsledku jim to však k ničemu nebylo.

Chrti nastoupili do druhé půle naprosto drtivě, zatímco jejich sardinský soupeř se stáhl do obranné ulity a prakticky neměl žádnou protihru. To se hostům vymstilo po hodině hry, kdy srovnal skóre Zirkzee. Bývalý talent Bayernu zakončil po rychlé akci přesně do levého dolního rohu. Domácí dostali skvělou příležitost k rozhodnutí utkání v 75. minutě, kdy kopali penaltu kvůli předchozí hře rukou. Riccardo Orsolini ale svou dělovku napálil do břevna. V posledních vteřinách zápasu však hosté přichystali Bologni doslova dárek. Boris Radunovič v brance Sardiňanů neudržel míč v rukách a Fabbian rozhodl.

Cagliari tak opět nedokázalo na půdě Bologni naplno uspět a nakonec nezískalo ani bod. Další utkání sehraje 17. září, kdy se střetne s Udinese, Bologna změří o den později síly s Veronou.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele