22. kolo
27.01.2024 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Gianluca Scamacca (© AFP)

De Ketelaere našel v Lombardii správnou adresu a posunul Atalantu do elitní čtyřky

Fotbalisté Atalanty porazili ve 22. kole Serie A doma Udinese 2:0. Pohodový triumf si Orobici zajistili ještě před pauzou, kdy se postupně prosadili Aleksej Mirančuk a Gianluca Scamacca. Pod oba zásahy se přesnou přihrávkou podepsal host z AC Milán Charles De Ketelaere, jemuž přesun v rámci Lombardie prospěl, když zaznamenal již šestou asistenci v ligovém ročníku. Nerazzurri tak před vlastními fanoušky vyhráli už pátý ligový duel v řadě a i díky tomu se v neúplné tabulce posunuli na čtvrtou příčku.

Udinese se dosud v roce 2024 střetlo se třemi celky z popředí tabulky a ani v jednom případě herně nepropadlo, jenže odměněno za to bylo pouhým bodem. Kleslo tak až na hranu sestupového pásma a jeho složitý los navíc pokračoval v Bergamu. Atalanta se sice musela obejít bez nejlepšího střelce Ademoly Lookmana, jenž odjel reprezentovat na Africký pohár národů, i bez něj ale naposledy nadělila Frosinone pět branek.

První příležitost mělo domácí mužstvo. Krátce před čtvrthodinou hry se Scamacca dostal ke střele volejem, kterou však nasměroval mimo tři tyče. Fanoušky mohl rozjásat v 19. minutě Giorgio Scalvini, nicméně jeho pokus z úhlu zlikvidoval Maduka Okoye. Bergamský celek se tak dočkal až po 33 minutách hry, když si Mirančuk naběhl na rychlý balon před bránu a krkolomným kopem ho poslal přesně na zadní tyč. Krátce před pauzou mohl dorovnat skóre Festy Ebosele, kterého ale dobře vychytal Marco Carnesecchi. Toto selhání soupeře v nastavení potrestal Scamacca, jenž se ve vápně dostal k odraženému míči a křižnou ranou nekompromisně navýšil náskok Nerazzurri.

Na počátku druhého dějství diváci viděli markantně zvýšenou střeleckou aktivitu hostů, a to i přesto, že v jeho úvodních 10 minutách drželi míč na kopačkách jen asi čtvrtinu herního času. Lombarďané ale svého soupeře drželi bezpečně daleko a postupně opět přejímali iniciativu. Udine se dále tlačilo alespoň k čestnému úspěchu, nicméně velkých šancí bylo k vidění sporadické množství.

Zápas tak skončil už šestou domácí soutěžní výhrou Atalanty v řadě. V příštím kole dostane možnost tuto sérii protáhnout, jelikož 4. února přivítá Lazio. Do Udine přijede o den dříve Monza.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele