11. kolo
05.11.2023 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Romelu Lukaku (© AFP)

AS vkročilo do duelu s Lecce špatnou nohou. Římanům vytrhli trn z paty až střelci z nastavení

Hráči Lecce po zpackaném závěru ztratili utkání 11. kola Serie A, ve kterém nakonec podlehli AS Řím na jeho hřišti 1:2. Nelehký průběh domácím předpověděl už v páté minutě neproměněnou penaltou Romelu Lukaku a Vlkům ještě více zkomplikovala situaci vedoucí branka hostů, o kterou se postaral Pontus Almqvist. Capitolini ovšem nesložili zbraně, v nastaveném čase vyrovnali a s vypětím veškerých sil se dočkali také vítězného gólu z kopačky napraveného hříšníka Lukaka.

Římané ukončili sérii pěti soutěžních vítězství v řadě na půdě Interu, kde v posledním kole prohráli 0:1. Josého Mourinha mohl těšit alespoň fakt, že se mu uzdravili Renato Sanches a především Paulo Dybala. Dalším pozitivem pro Vlky bylo domácí prostředí, ve kterém v letošní sezoně padli pouze jednou, přičemž při předchozích pěti triumfech na Stadio Olimpico ani jednou neinkasovali. Skvělou šňůru se přijelo pokusit přetrhnout Lecce, které ale výsledkově strádalo a za celý říjen ani jednou nevyhrálo.

V Římě mohlo prohrávat již od páté minuty, kdy po střele Dybaly do ruky Marina Pongračiče nařídil rozhodčí pokutový kop. Lukaku fanoušky svého týmu zklamal, neboť zamířil pouze do míst, kam skákal připravený Wladimiro Falcone. Giallorossi byli v úvodu duelu aktivnější, další příležitosti si ale nevytvářeli. To změnil ve 24. minutě Stephan El Shaarawy, jehož projektil odrazil jeden z bránících hráčů na roh. Vzápětí se znovu vyznamenal Falcone, který vytěsnil utaženou ránu Houssema Aouara. AS stupňovalo svůj tlak, Dybala po parádním obhození obránce zamířil jen o kousek vedle tyče. V závěru úvodní půle zahrozili rovněž hosté, pokus Lamecka Bandy ale až na branku neprošel.

V úvodu druhé půle mohl penaltový zákrok odčinit Pongračič, v nadějné pozici však ztroskotal na připraveném Rui Patríciovi. Na příležitost Lecce odpověděli Giallorossi jen o několik okamžiků později, ale ani ze druhého setkání s Falconem nevzešel Lukaku vítězně, když zamířil pouze do jeho nohou. Diváci na Stadio Olimpico sledovali vyrovnanou partii, ve které si ani jeden celek další příležitosti nevytvářel. To platilo až do 72. minuty, kdy radost v hostujícím sektoru odšpuntoval střelou na přední tyč Almqvist. O vyrovnání o několik minut později usiloval Dybala, z hranice vápna ale branku těsně minul. Otevřené obrany domácích mohl následně využít Gabriel Strefezza, mezi tři tyče však nezamířil. V nastavení tak nejprve hlavičkou pod břevno vyrovnal Sardar Azmoun, na kterého navázal vzápětí Lukaku, jenž po skvělém uvolnění vystřelil svému mužstvu tři body.

AS tak se štěstím potvrdilo roli favorita a dotáhlo zápas do vítězného konce. V následujícím kole se 12. listopadu sehraje římské derby, kde se Vlci střetnou s Laziem. Lecce změří o den dříve síly s AC Milán.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (2)

Přidat komentář
tadko97

Nič iné ako sa vrátiť na víťaznú vlnu a pokračovať v stúpaní v tabuľke, súčasná pozícia je neprijateľná. Dopláca sa opäť na početné zranenia v tejto sezóne.

2:0

Reagovat
Largo

Daje Roma!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele