11. kolo
05.11.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Juventusu (© AFP)

"Fialky" v Serii A nadále blednou. Juventusu stačilo k vítězství minimální ofenzivní úsilí

Juventus porazil v 11. kole Serie A Fiorentinu hubeně 1:0. Zástupci "Staré dámy" předváděli v průběhu celého utkání úsporný výkon, jenž v první půli vedl k jediné střele, i ta však zásluhou Fabia Mirettiho stačila k uzmutí plné porce bodů. Zebry tak pokračují ve stíhací jízdě za vedoucím Interem, na který ztrácejí dva body. "Fialky", v jejichž dresu poprvé v ligové sezoně nastoupil v základní sestavě Antonín Barák a odehrál 59 minut, se naopak po třetí prohře bez vstřelené branky v řadě stále propadají tabulkou.

Fiorentinu vítězství nad mistrem z Neapole paradoxně utlumilo, jelikož po tomto úspěchu v lize dvakrát v řadě prohrála, aniž by skórovala. Tentokrát ji navíc čekal další velmi těžký úkol, jelikož se jí do cesty postavil Juventus. Toho v letošní sezoně opět zdobila především pevná defenziva, která byla s pouhými šesti inkasovanými góly druhou nejlepší v celé soutěži. Stará dáma zároveň v Serii A padla pouze jednou a v tabulce dýchala na záda prvnímu Interu.

A dobrý start zažila i proti Fiorentině, když se na konci úvodní desetiminutovky prosadil po přízemním centru Filipa Kostiče na bližší tyči Miretti. Jinak ale byli lepšími na hřišti hráči La Violy, ti se však nedokázali dostat skrze obranu Staré dámy k nebezpečnému zakončení. První přesný pokus domácích tak vyprodukoval až ve 23. minutě Nicolás González, jeho slabá střela ale Wojciechu Szczesnému starost nenadělala.

O poznání nebezpečnější byl stejný hráč po půlhodině hry, polský gólman si však s jeho přízemní ranou opět poradil. Poslední obrovskou příležitost úvodního dějství měl ve 45. minutě Cristiano Biraghi, proti jehož obstřelu zdi z přímého kopu skvěle zasáhl Szczesny. Fialky tak absolutní statistickou dominanci v první půli nedokázaly přetavit ve vyrovnání, zatímco Juventusu stačil k vedení jediný pokus.

Další rány ale přidala ofenziva Staré dámy krátce po změně stran. Dělovku Moiseho Keana však zblokoval obránce a nebezpečnému zakončení odchovance domácích Frederica Chiesy předcházel ofsajd. Pak už následoval obrázek známý z první půle. "Fialky" stále držely míč, ale k nebezpečným pokusům se nedostávaly. Jediné přesné zakončení vyprodukoval v 74. minutě Christian Kouamé, na dalekonosnou ránu si však počkal Szczesny.

Juventus tak potvrdil na hřišti Fiorentiny dobrou formu a získal další tři body. V následujícím kole se 11. listopadu střetne s Cagliari, "Fialky" změří o den později síly s Bolognou.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele