32. kolo
15.04.2024 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Albert Gudmundsson (© AFP)

Fiorentina se na odvetu s Plzní nenaladila ideálně, Janovu pomohl k bodu rozjetý Islanďan

Fiorentina prohloubila sérii ligových nezdarů už na pět klání v řadě, když ve 32. kole Serie A pouze remizovala na vlastní půdě s Janovem 1:1. V závěru první půle udělaly Fialky velkou chybu v rozehrávce, což nakonec vedlo až k faulu v pokutovém území a debutující rozhodčí Davide Di Marco nařídil penaltu. K té se postavil ve skvělé formě hrající Albert Gudmundsson, jenž se společně s reprezentačními zápasy prosadil už popáté za sebou. La Viola, na jejíž lavičce proseděl celé utkání Antonín Barák, nicméně po změně stran zásluhou úspěšné hlavičky Jonathana Ikoného vyrovnala. Další ztráta jí však přípravu na domácí odvetu v Konferenční lize s Viktorií Plzeň příliš nevylepšila.

Fiorentina sice na první pohled výrazně ztrácela na čtveřici konkurentů v boji o alespoň sedmou příčku, která by za určité konstelace měla být pohárová, v její prospěch však hrály dva duely k dobru. K tomu prvnímu na její hřiště zavítal Janov, jenž z posledních osmi venkovních zápasů prohrál jen ten na půdě Interu. I díky tomu se loňský vicemistr Serie B nacházel ve zcela klidném středu tabulky.

Do utkání ale vstoupili aktivněji domácí, kteří se mohli už v páté minutě ujmout vedení. Hlavičkující Andrea Belotti ovšem z bezprostřední blízkosti minul hostující branku. Postupem času se do hry začali dostávat i Rossoblu, což vedlo ve 22. minutě k obrovské příležitosti Caleba Ekubana. Hlavičku 30letého Ghaňana však famózně vyškrábl na roh Pietro Terracciano.

Nakonec se sice jako první prosadily o tři minuty později Fialky, jenže gól Belottiho rozhodčí neuznal kvůli ofsajdu, ve kterém se italský útočník nacházel. Klíčový moment první půle přišel až v jejím závěru, kdy byl po dalším skvělém zákroku Terracciana v pokutovém území faulován Ekuban. K následné penaltě se postavil Gudmundsson, jenž poslal míč nekompromisně k levé tyči.

La Viola ovšem hned po změně stran zabrala a v 53. minutě se dočkala vyrovnání. Tlak na hostující obranu vyústil v centr Giacoma Bonaventury na zadní tyč, kde se nacházel Ikoné, který hlavou procpal balon za záda bezmocného Josepa Martíneze. Rozhodčí Di Marco měl další složitou práci v 70. minutě, kdy opět odpískal penaltu ve prospěch Grifone, tentokrát ji ale po zhlédnutí videa správně zrušil. Závěr utkání byl z obou stran vyrovnaný a diváci na vítěznou trefu čekali marně.

Fialky si tak před čtvrtfinálovou odvetou s Plzní v Konferenční lize připsaly remízu. V příštím kole se představí 21. dubna na půdě Salernitany, Janov o dva dny dříve přivítá Lazio.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele