4. kolo
17.09.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů Monzy (© AFP)

Fanoušci Lecce nemuseli sundat růžové brýle. Bod z Monzy zařídila posila ze Slovenska

Fotbalisté Lecce udrželi svou neporazitelnost i na půdě Monzy, kde ve čtvrtém kole Serie A remizovali 1:1. Hosty do vedení poslal hned zkraje utkání proměněnou penaltou nejlepší střelec týmu Nikola Krstovič, bývalý hráč Dunajské Stredy. Za Brianzoli záhy dokázal srovnat Andrea Colpani, ze strany Lombarďanů to však navzdory početní převaze trvající mezi 55. a 85. minutou bylo vše, a utkání tak dospělo k nerozhodnému výsledku.

Největším překvapením prvních kol nového ročníku nejvyšší italské soutěže bylo Lecce, které ani jednou neprohrálo a se sedmi body se nacházelo v horních patrech tabulky. Na pozitivní vlně se chtělo svést i v Monze, na kterou umělo zahrát, jelikož s ní v tomto století prohrálo pouze jednou. Domácí za sebou měli jednu výhru a dvě porážky, obě ovšem přišly proti silným celkům Interu a Atalantě. Proti papírově slabšímu Lecce tak chtěli Biancorossi nepříjemnou bilanci prolomit.

Luca Caldirola zůstal myšlenkami stále v šatně, když hned ve druhé minutě vyrobil penaltu po velké chybě v rozehrávce. K té se postavil Nikola Krstovič a s přehledem proměnil do pravé poloviny branky. I přes herní převahu hostů to nakonec byli domácí, kteří se prakticky z ničeho nic dostali k vyrovnání. Na konci kombinační akce stál zatím jediný střelec Monzy aktuální sezony Andrea Colpani a míč úspěšně uklidil do brány. Obraz hry se po vyrovnání zcela otočil a byla to Monza, která hned několikrát mohla výsledek zápasu ještě do poločasu otočit, což se jí ale nakonec nepodařilo.

Pokračování neporazitelnosti pro své spoluhráče výrazně ohrozil kapitán Lecce Federico Baschirotto, který se v 55. minutě nechal vyloučit. O chvíli později měl otočení skóre na kopačce Dany Mota, ten ale z dobré pozice nedokázal nadvakrát proměnit svou šanci. Krátce nato se před brankou nejlépe zorientoval Andrea Carboni, a ten už balon na místo určení dopravil. Po velkých oslavách a kontrole VARu přišel ale signál pro offside a pokračovalo se za vyrovnaného stavu. Smolný zápas dovršil Caldirola, jenž v 85. minutě viděl červenou kartu a obral svůj tým o početní výhodu.

Tlak domácích tak nakonec k výhře nevedl a zápas nakonec skončil bez vítěze. Monza sehraje další ligový zápas 23. září proti Laziu, Lecce přivítá o den dříve Janov.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kleinhampl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele