6. kolo
28.09.2023 18:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Raffaele Palladino (© AFP)

Duelu remízových specialistů kralovaly obrany. Bologna natáhla čekání na úspěšného střelce

Hráči Monzy v šestém kole Serie A před domácím publikem uspěli jen částečně a s Bolognou si rozdělili body za bezbrankovou remízu. Ve vyrovnaném duelu byli blíže gólové trefě domácí, v 16. minutě se po razantní hlavičce Danyho Moty dokonce chvíli radovali, zásah portugalského útočníka ale nakonec kvůli těsnému ofsajdu neplatil. Oba týmy tak navázaly na výsledky z úvodu sezony a potřetí v řadě remizovaly. Chrtům se navíc již třetí zápas po sobě nepodařilo vstřelit branku.

Domácí byli jedním z velkých překvapení minulého ročníku nejvyšší italské soutěže. V úvodu nové sezony se jim ovšem na loňské výkony nepodařilo navázat, o čemž svědčila pouhá jediná výhra proti trápícímu se Empoli. I přesto, že Biancorossi tři ligová klání v řadě nezvítězili, mohli hledat pozitiva ve víkendovém souboji, v němž uhráli bod na půdě silného Lazia. Remízy sbírala také Bologna, jež se spoléhala především na pevnou defenzivu, která inkasovala dosud jen čtyřikrát.

Utkání mělo hned od úvodních minut vysoké tempo a hra se přelévala ze strany na stranu. Jako první udeřili už v 16. minutě domácí, když si na krásný centr šajtlí naskočil ve vápně Mota a přesnou hlavičkou překonal Lukasze Skorupského. Rozhodčí však branku neuznal kvůli milimetrovému ofsajdu. Po půlhodině hry měli velkou šanci také hosté, tvrdou střelu Riccarda Orsoliniho k pravé tyči ale skvělým zákrokem zneškodnil Michele Di Gregorio. Nakonec tak oba celky odcházely do šaten za bezbrankového stavu.

Bologna mohla mít výborný vstup do druhého dějství, jelikož se už po dvou minutách prosadil rovněž hlavičkou Lewis Ferguson. Celé akci ale předcházel faul u levého kraje pokutového území, a gól tak neplatil. Po hodině hry měl další velkou šanci Sam Beukema, nizozemský obránce po rohovém kopu nebezpečně tečoval balon, který ovšem skončil v náruči domácího gólmana. Ani Biancorossi ale nebyli ve druhé půli neškodní, jedinou obrovskou příležitost však Samuele Vignato neproměnil, když načechraný míč do vápna poslal těsně vedle. Tečku za bezbrankovým duelem udělal v 87. minutě červenou kartou Alexis Saelemaekers.

Monza tak opět nedokázala zvítězit a doma získala jen bod. V následujícím kole vyzve 2. října na souboj Sassuolo, Bologna změří o den dříve síly s Empoli.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele