základní část, 27. kolo
18.03.2023 20:45 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Beto (© AFP)

Milán v Udinese po špatném výkonu padl, Ibra překonal rekord

Zlatan Ibrahimović se stal nejstarším hráčem Serie A, který se gólově prosadil. Bohužel k jeho nelibosti AC Milán prohrál a to po velmi špatném výkonu na hřišti Udinese. Rossoneri tak hazardují se čtvrtým místem a potenciální účastní v Lize mistrů pro příští rok.

Na druhou stranu Udinese je potřeba pochválit. Zebry doma hrály velmi dobře a v cestě za třemi body je nepřibrzdilo ani vyloučení trenéra Andrey Sottila ze závěru prvního poločasu. Skvělý týmový výkon zaslouženě slavil tři body.

V základní sestavě a s kapitánskou páskou se na trávníku představil Zlatan Ibrahimović. Hvězdný Švéd ale nemohl být spokojen, protože už v 9. minutě jeho tým prohrával. Po Samardžićově dobré práci zakončoval Roberto Pereyra a brankář Maignan k překvapení všech inkasoval. Udinese vedlo a bylo na koni. O chvíli později zkoušel v reakci na odpověď zakončit z velké dálky Ibrahimović a domácí svatyni minul.

Každopádně Milán prohrával a to byl pro něho velký problém. Ve 35. minutě neuspěl proti Silvestrimu ani Brahim Díaz, jinak toho hosté moc neukázali. Až před koncem poločasu se děly věci. Sudí i s posvěcením VARu odpískal poutový kop pro Rossoneri za Bijolovu hru rukou a Zlatan Ibrahimović pokutový kop neproměnil. Švédský veterán ale dostal možnost penaltu opakovat, protože hráči Udinese předčasně vběhli do vápna a na svůj druhý pokus už byl úspěšný. Tímto okamžikem se stal zároveň nejstarším střelcem Serie A všech dob.

Jenomže AC se neradovalo dlouho a ještě do přestávky si Udine vzalo vedení zpět. Defenzíva hostů vůbec nezachytila Successe, po jehož přihrávce bez problému zakončil do prázdné branky Beto. Trenér Stefano Pioli mohl jen nevěřícně kroutit hlavou.

Milán se pak ve druhé půli viditelně trápil a dvacet minut před koncem ho výrazně vzdálil bodovému zisku Kingsley Ehizibue. Obranná linie úplně vypustila akci v domnění ofsajdu a údajného faulu, který se vůbec nekonal a Ehizibue, který doklepl balón do sítě se ani neradoval. Žádný prohřešek proti pravidlům shledán nebyl a Udinese vedlo už o dvě branky. Pro hosty to byla kritická situace. Rossoneri už se zmohli jen na střelu Kruniće, jenomže na změnu skóre nedosáhli. Další porážka je pro AC Milán velkou komplikací v boji o Ligu mistrů, naopak Zebry si samozřejmě polepší.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele