základní část, 24. kolo
28.02.2023 20:45 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Radost hráčů Juventusu (© AFP)

Juventus přestřílel Turín a díky čtyřem zásahům ovládl atraktivní derby

Turínské derby opět vyznělo lépe pro slavný Juventus, který opravdu bojuje, aby co nejdřív nahradil body ztracené odečtem. Dnes si fanoušci opravdu přišli na své, protože obě jedenáctky daly dohromady hned šest branek!

Turínské derby snad ani nemohlo začít lepším způsobem. Pouhé dvě minuty stačily k tomu, aby se poprvé měnilo skóre. A trochu překvapivě ne kvůli aktivitě na straně Juventusu, ale Turína. Po rohovém kopu se totiž míč ve vápně zastavil o Yanna Karamoha a mladý útočník dokonale využil nabízené šance. Na jeho pohotové zakončení neměl brankář Szczesny nárok a "Býci" vedli!

Juventus se nechtěl nechat zahanbit a po devíti minutách se dožadoval penalty Filip Kostić. Ten ale svému pádu slušně řečeno hodně přidal a sudí se k jeho hereckým etudám stavěl dosti odměřeně. Přesto se Juve brzy dočkalo vyrovnávací branky. Po šestnácti minutách právě Kostić dokázal přejít přes protihráče a naservíroval balon obloučkem na zadní tyč, kam si seběhl Juan Cuadrado. Na jeho umístěnou ránu už neměl brankář Milinković-Savić nárok a kapituloval.

Dvě branky v rychlém sledu dávaly slibovat, že dnešní utkání by nemusela být taková nuda jako v Cremoně. Navíc se díky nim probudili i dosud nepříliš hluční fanoušci. Jejich nadšení ještě zvýšilo svou frekvenci, když se po půlhodině hry začal rozcvičovat Paul Pogba, dosud neustále zraněný hráč s potenciálem pozvednout celou zálohu Juve.

Hosté se dostali k další šanci pár minut před koncem první půle, když si na Rodriguezův centr naskočil Tonny Sanabria a sledoval, kterak se brankář Wojciech Szczesny zase jednou vytáhl! Turín ale pokračoval v aktivitě a byl za ni odměněn. Ilić udržel míč a poslal prudkou přihrávku do vápna, kam si naběhl Antonio Sanabria. Tomu už nedělalo velké potíže sklepnout míč na první tyč Polákovy brány! Jenže ani to Turínu nepomohlo k poločasovému vedení. V nastaveném čase Di Maríův centr našel hlavičku perfektně naskakujícího Danila a díky jeho prudké hlavičce se míč zatřepotal v síti - 2:2.

Hodně divoký poločas skončil a byl tou nejlepší pozvánkou, aby se diváci znovu vrátili. Do něj vlétli domácí skvěle, protože od další branky dělilo Juventus jen pár centimetrů. Vlahović totiž trefil jen břevno! Na opačné straně poslal míč těsně vedle Singo. Břevno posléze trefil i Turín, konkrétně utaženou ranou Karol Linetty.

Juventusu nakonec pomohlo střídání. Federico Chiesa přišel do hry v 69. minutě a jen po dvou minutách odcentroval míč do vápna, kde se do něj opřel Gleison Bremer! Standardní situace dnes dělaly zásadní rozdíl, protože osm minut před koncem si na další centr naběhl Adrien Rabiot a usměrnil Kostićovu vybídku do sítě - 4:2.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele