základní část, 15. kolo
13.11.2022 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Moise Kean (© AFP)

Juventus nedal Laziu šanci, dvěma góly se proslavil Kean

Až nečekaně jednostranný průběh mělo utkání mezi Juventusem a návštěvou z Říma. Lazio příliš nebezpečné nebylo a Juventus dnes ukázal vysoce efektivní zakončení. Laziu dal tři branky, dvě z toho měl na svědomí Moise Kean.

Turínský stánek hostil souboj dvou týmů, kterým rozhodně nechybí forma. Ukončit podzimní část Serie A chtěl domácí Juventus výhrou proti svému bývalému trenérovi, který byl ale odhodlán favorita překvapit. Jenže se mu to od prvních minut utkání vůbec nedařilo. Především dvojice Kean - Milik hodně zlobila obranu Lazia.

Na první šanci jsme nečekali zas tak moc dlouho, v jedenácté minutě vypálil mladík Fagioli po zemi bez přípravy a Provedel musel hbitě na zem. Trochu ho o pár chvil později vylekala rána Milika, který poslal míč křížným pokusem jen těsně vedle tyče. Polského brankáře Szczesného zase prověřila střela Milinkoviće-Saviće, který při absenci Immobileho nastoupil s kapitánskou páskou na ruce.

Když už si diváci asi mysleli, že budou obě jedenáctky chtít první půli hlavně v klidu dohrát, Juventusu se povedl brejk. Hosté na začátku akce přišli o míč, toho se chopil poslední dobou skvěle hrající Rabiot a přihrávkou poslal do úniku Moiseho Keana. Mladý útočník si poradil jak s dotírajícími protihráči, tak i se Szczesnym.

Lazio možná chtělo nastoupit do druhé půle razantně a pokusit se srovnat, jenže nástup do druhého poločasu mu vůbec nevyšel. V 54. minutě to totiž už bylo o dvě branky. Filip Kostić zkusil překvapit Provedela střelou z kraje vápna a zkušený brankář jeho zakončení neudržel. Kutálející se míč z jeho rukavic už doklepl do sítě duchapřítomný Moise Kean - 2:0.

Po zbytek utkání se Staré dámě dařilo kontrolovat vývoj hry, a je fakt, že Lazio zůstalo daleko za očekáváním. Juventusu ani nedalo moc velkou práci ukočírovat jeho jindy přesné a smrtící manévry. Ke konci utkání se na hřiště podíval i pomalu se vracející Chiesa, který pomohl zpečetit osud římského klubu. Minutu před koncem totiž od lajny přihrál na střed a Arkadiusz Milik coby osamocený hráč pohodlně skóroval.

V nastavení se ještě Lazio pokusilo alespoň o čestný zásah, jenže po akci a zakončení Felipeho Andersona ukázal skvělé reflexy polský brankář Szczesny, který se vyšvihl k tyči a vyškrábl míč mimo bránu. Dnes podal výborný výkon, a Juventus děkuje za výhru i jemu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pospovič

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele