základní část, 8. kolo
01.10.2022 20:45 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Fode Ballo-Touré (© AFP)

Milán zvládl těžké utkání v Empoli i díky neuvěřitelnému nastavení

Pyrhovo vítězství! I tak by se dala nazvat výhra milánského AC na stadionu Carla Castellaniho v Empoli. O těsné výhře 3:1 rozhodl z pohledu hostí až v nastaveném čase obránce Ballo-Touré, načež ho ještě doplnil Rafael Leão, avšak tři body jsou pro Pioliho družinu vykoupeny ztrátou hned tří hráčů - Saelemaekerse, Calabrii a Kjaera, kteří si přivodili zranění.

To není zrovna pro nadcházející nabitý program dobrou zprávou a Stefano Pioli bude mít už ve středu na Chelsea poměrně problémy složit obrannou čtyřku.

Zpátky však k samotnému zápasu. Ten přinesl poměrně svižný fotbal s šancemi na obou stranách. Empoli bylo totiž italskému mistrovi vyrovnaným soupeřem a konečný výsledek pro něj vyznívá až příliš krutě.

Na stadionu Carla Castellaniho se útočilo od prvních minut a v první gólovce nebyl nikdo jiný, než Rafael Leão. Své minisouboje s brankářem Vicariem dlouho prohrával a v tomto případě navíc nezamířil přesně. Ve 21. minutě minul branku ve vyložené možnosti i Saelemaekers a stav výsledku zůstával 0:0. Jak už bylo avizováno, první poločas byl pro AC Milán pohromou z hlediska zranění. Ve 33. minutě opustil hrací plochu zraněný Alexis Saelemaekers a chvíli na to na nosítkách i obránce Davide Calabria. AC tak přišlo o oba kraje, neboť k dispozici už nebyl pro toto utkání ani Theo Hernández. Střídali i domácí, konkrétně v nastavení odkulhal Alberto Grassi.

Utkání se dostávalo postupně do dobrých obrátek a v 57. minutě orazítkoval Olivier Giroud z volného přímého kopu břevno! Při další standardce měl Vicario znovu štěstí, že na teč po Tonaliho střele dokázal ještě zareagovat. V 72. minutě odešel ze hřiště se zraněním i Simon Kjaer a marodka AC se začala strašidelně zaplňovat. Navíc Empoli sešláplo plyn a dostávalo Rossoneri do úzkých. Bajrami v obrovské šanci poslal balón jen do položeného Tătărușanua a vyrovnané utkání se mohlo přelít na tu či onu stranu.

Nakonec se tak stalo v 79. minutě a do vedení šlo AC. Střídající Ante Rebić zakončil povedenou akci do prázdné branky. Kus podílu na tom měl Rafael Leão, když si seběhl na autové vhazování a adresnou přihrávkou našel chorvatského střelce. Milán vedl, ale čekaly ho ještě krušné časy. Empoli se nevzdávalo a stále hrozilo rychlými výpady. Do kontrů se dostávalo i AC a závěr zápasu gradoval. Jeho vrchol pak přišel v nastaveném čase.

Nedim Bajrami ve druhé minutě nastavení nejprve trefil krásný gól z volného přímého kopu, ovšem dělbu bodů to pro Azzurri neznamenalo, protože AC vzápětí odpovědělo dvěma góly. Po Krunićově vyhrané hlavičce zakončoval před Vicariem úplně volný Fodé Ballo-Touré a definitivní pojistku přidal hned vzápětí elegantní koncovkou lobem přes brankáře Rafael Leão.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele