základní část, 31. kolo
23.04.2023 15:00 CET
3 : 2
(2:2)
Stadión:
 

Reportáž

Matteo Pessina (© AFP)

Neporazitelnost Fiorentiny v Serii A skončila, postarala se o to senzačním zvratem Monza

Osmizápasová série neporazitelnosti je minulostí. Fiorentina nezvládla utkání na hřišti Monzy a v pětigólovém trháku prohrála 2:3, přestože vedla 2:0. Po čerstvém postupu do semifinále Konferenční ligy je to zklamání, na druhou stranu nováček Serie A si tři body zasloužil a znovu potvrdil, že se mu proti slavnějším soupeřům daří.

Porážce Italianových svěřenců zpočátku nic nenasvědčovalo. Fiorentina začala nejlépe jak mohla a velmi brzy se ujala dvougólového vedení. V 8. minutě zůstal ve vápně nikým nehlídaný Christian Kouamé a hlavičkou překonal Di Gregória. Za dalších pět minut si zase obrana Monzy nepovšimla na malém vápně volného Riccarda Saponary a ten zvýšil na rozdíl dvou branek. Z pohledu Violy šlo všechno jako na drátkách, nicméně Monza neřekla poslední slovo.

Domácí se ještě v prvním poločase vzchopili a rozhodně nic nezabalili. Hlavička Caldiroly se ještě díky zákroku Terracciana neujala, ale individuální akce Caprariho už ano, i když autorem gólu byl nakonec hráč Fiorentiny Cristiano Biraghi. Viola nakonec svůj náskok ztratila. Ve 43. minutě poslal dlouhý nákop brankář Di Gregório a o zbytek se postaral Dany Mota.

Pouhé dva doteky stačily na vyrovnávací branku a s Fiorentinou prohospodaření náskoku zacloumalo natolik, že v nastaveném čase přišel třetí gól Monzy. Jediným štěstím pro hosty bylo, že Pessina hrál v klíčovém momentu rukou a branka nebyla uznána.

Po změně stran ale pokračoval nápor Monzy a ta zaslouženě dokonala obrat. V 51. minutě ještě zahodil šanci Caprari, ale o pět minut později fauloval ve vápně Amrabat a penalta byla na světě. Matteo Pessina si vůbec nedělal starosti a Terracciana poslal na druhou stranu. Monza otočila výsledek z 0:2 na 3:2 a byla na koni.

Fiorentina ještě měla čas odpovědět, ale byla natolik v šoku, že se na nic nezmohla. Ve chvíli, kdy se Monza ujala vedení se rozhodla urputně bránit a stav 3:2 se naštěstí pro Monzu už nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele