základní část, 36. kolo
20.05.2023 20:45 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Olivier Giroud (© AFP)

AC Milán si spravil chuť na rezignované Sampdorii

Jednoznačný průběh mělo večerní utkání mezi Milánem a Sampdorií. Loňský šampion zvítězil vysoko 5:1, a i po tomto kole tak zůstane na pátém místě. O všechny branky se postaral ofenzivní trojzubec Leão, Díaz a Giroud, který dokonce nastřílel hattrick. Jediný zásah janovského celku zařídil veterán Quagliarella.

Je to povinné vítězství, které by mohlo Milánu pomoci dostat se do formy. Situace Rossoneri je dvě kola před koncem nadále obtížná a klub by potřeboval zaváhání svých konkurentů, aby dosáhl na čtvrté místo zaručující Ligu mistrů. Pokud jde o Sampdorii, její osud se naplnil dříve, zápas v Miláně nic nezměnil.

AC bylo po prohraném derby na kolenou, ale Stefano Pioli upozorňoval, že sezona ještě nekončí. A proti komu jinému se chytit, než proti rezignované Sampdorii. Námořníci začali špatně i na San Siru a velice brzy prohrávali, když efektní přihrávky Díaze využil utaženou placírkou k tyči Rafael Leão. Krátce předtím si zkoušel Theo Hernández vymodlit pokutový kop, ale VAR jeho přání nevyslyšel.

Každopádně hosté na trefu portugalského šikuly dokázali poměrně rychle odpovědět a po fantastickém průniku Zanoliho a zpětné přihrávce skóroval vůbec poprvé v této sezoně veterán Fabio Quagliarella. Někdejší italský reprezentant letos mimochodem oslavil své čtyřicáté narozeniny.

Jenže Sampdoria i tak nebyla v pohodě. A Milán si vzal vedení okamžitě zpět. Díaz načechral balón na malé vápno a tam dal hlavou na 2:1 Olivier Giroud. O chvíli později obrana Námořníků znovu hořela a po faulu na Leãa následoval pokutový kop, Olivier Giroud si přitom starosti nedělal a zvýšil na 3:1. Právě v tomto okamžiku se utkání na San Siru zlomilo.

Ještě v první půli mohl nejlepší střelec francouzské reprezentace všech dob zkompletovat hattrick, nicméně se dočkal až po změně stran. Nejprve v 63. minutě zvyšoval na 4:1 Brahim Díaz, a to po perfektní akci, vyšperkované Tonaliho přihrávkou před prázdnou branku. O pět minut později už svítilo na ukazateli skóre 5:1, protože Nuytinck neubránil Girouda, a ten konečně mohl zkompletovat hattrick. Mezitím Stefano Pioli využil střídání a na plac poslal čerstvé hráče.

Naprosto rezignovaný soupeř zvyšoval Milánu sebevědomí, které se mu bude příští týden na hřišti Juventusu hodit. To nabral i střídající Saelemaekers, jenže jeho dělovka zpoza šestnáctky ještě skončila vedle. Směrem dopředu nebyla Sampdoria vůbec vidět a Mike Maignan v brance Rossoneri byl takřka bez práce. Závěrečné minuty dávno rozhodnutého zápasu se již dohrávaly a stav 5:1 se nezměnil. I tak si AC Milán připsal nejvyšší vítězství v této sezoně. Sampdoria zůstane poslední a zřejmě se na tom do konce sezony nic nezmění.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele