základní část, 38. kolo
04.06.2023 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Rafael Leão (© AFP)

AC Milán porazil Hellas 3:1, hosty čeká ještě dodatečný zápas o záchranu se Spezií

Rossoneri se rozloučili se sezonou i se Zlatanem Ibrahimovićem vítězstvím 3:1 nad Hellasem Verona. Pro hosty ještě porážka neznamená jistý sestup, protože je čeká dodatečný zápas se Spezií, která rovněž prohrála v Římě. Oba týmy tak mají shodný počet bodů. Pod milánskou výhru se brankami podepsali Olivier Giroud a dvougólový Rafael Leão.

Verona se v prvním poločase jenom bránila s výjimkou jediného náznaku šance. Na druhou stranu ani AC Milán nikterak nezasypal Montipá. Rossoneri měli v prvním poločase územní převahu, kterou využili až trochu šťastně v závěru prvního poločasu. Na první pohled souboj o balón mezi Díazem a Ngongem nevypadal penaltově, ale opakovaný záznam prokázal, že Ngonge místo balónu trefil Díazovu nohu a sudí Valeri po shlédnutí videa ukázal na pokutový kop. Olivier Giroud se sice podíval doprava, ale balón umístil přesně doleva a AC Milán vedl. Pro Veronu to byla do šaten těžká rána, navíc Spezia držela v Římě remízu 1:1.

I po změně stran byl lepší AC Milán. V 50. minutě Leão přepustil balón na Thea Hernándeze a ten už hledal přihrávkou Girouda, který tentokrát ve vyložené šanci selhal. Veroně se naskytla možnost po průnikové přihrávce, ale Ngongeho rychlým výběhem mimo vápno odzbrojil Maignan. Ngonge neuspěl ani v 64. minutě, kdy pouze rozvlnil boční síť.

Milánští nedokázali přidat druhý gól a Verona nakonec skutečně vyrovnala na 1:1. Dvacet minut před koncem stihl Lazović balón na hrací ploše a obloučkem přes Hernándeze našel hlavu skórujícího Davida Faraoniho.

Odpověď Rossoneri mohla být okamžitá, protože hlavičku Leãa jen tak tak zablokoval Faraoni na rohový kop a vzápětí Montipó udržel balón na brankové čáře Thiawův pokus hlavou. Vedení AC vrátil až pět minut před koncem Rafael Leão , když si s balónem na noze seběhl do středu a střelou k tyči překonal Montipa.

Další výpad Leãa stačila obrana Verony zablokovat a z druhé vlny minul vzdálenější tyč De Ketelaere. Portugalec Leão v závěru nabíral na síle a v nastavení si pohrál s obranou včetně brankáře a balónem až do "kuchyně" zvýšil na 3:1. Pro Veronu ale přišly i dobré zprávy, protože AS Řím nad Spezií vedl. A tento stav už se nezměnil, takže oba týmy bojující o záchranu čeká ještě dodatečný zápas.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele