24. kolo
06.02.2022 15:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Stefano Sensi (© AFP)

Sampdoria deklasovala Sassuolo čtyřmi góly

Poměrně velké překvapení se odehrálo i na Luigi Ferraris v Janově. Vítězství domácí Sampdorie možná tolik nepřekvapí, avšak výše skóre už ano. Námořníci pokořili brankáře Consigliho celkem čtyřikrát a mezi střelce se zapsali čtyři různí hráči, jmenovitě Caputo, Sensi, Conti a Candreva.

Klíčová fáze utkání nastala hned v úvodu. Sassuolo totiž začátek zápasu zaspalo a Sampdoria se dvěma góly dostala do sedla. Už v 5. minutě prošel nakrátko rozehraný roh před branku a tam přesně zakončil Francesco Caputo. O dvě minuty později byla radost Námořníků ještě větší, to se totiž dostal k bezprostřední dorážce Stefano Sensi a bylo to 2:0.

Sassuolo mělo ještě spoustu času na reakci, ale samozřejmě to nebyl dobrý začátek. V první velké šanci pohořel Ferrari, který nepropálil hradbu těl před sebou a na druhé straně zase Consigli musel pacifikovat pokus Caputa. Před koncem prvního poločasu byli "Neroverdi" blízko kontaktnímu gól, ale Sensiho pád v pokutovém území nevyhodnotili sudí jako penaltu a hra pokračovala. V nastavení se ještě dostal do příležitosti Scamacca, ale stav 2:0 zůstal neměnný.

Ošemetné dvoubrankové vedení si chtěla Sampdoria pojistit třetí brankou a v 64. minutě se to podařilo. Nejprve domácí přečkali závar po Berardiho přihrávce a pak Andrea Conti po standardní situaci a náběhu zvýšil na 3:0. Od tohoto momentu to mělo Sassuolo hodně složité, ale sympaticky se nevzdávalo. Problémem však bylo proměňování gólových příležitostí, které prostě bylo na hostující straně žalostné. Na druhou stranu je potřeba pochválit brankáře Falconeho, který si připisoval jeden úspěšný zásah za druhým. Konečné slovo měl v zápase zkušený Antonio Candreva, který panenkovskou penaltou pečetil výsledek už na 4:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele