7. kolo
03.10.2021 15:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Fabio Quagliarella (© AFP)

Šestigólová přestřelka na Luigi Ferraris vítěze nepoznala

Celkem šest gólů padlo v utkání mezi Sampdorií Janov a Udinese Calcio. Hosté na stadionu Luigi Ferraris dvakrát vedli, ale byli to oni, kdo pár minut před koncem zachraňoval konečnou remízu 3:3. Utkání mělo šest různých střelců.

Sampdoria šla do utkání po dvou porážkách s velkými favority - nejprve podlehla jasně Neapoli 0:4 a jen o pár dní později předvedla bojovný výkon proti Juventusu, ale na body znovu nedosáhla. Zápas skončil výhrou "Staré dámy" 3:2. Ještě delší sérii bez bodu měli za sebou hráči Udinese, kteří dokonce ve třech zápasech v řadě nedali ani jeden gól.

Oba celky se nebály útočit a první šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Po osmi minutách odvracel na poslední chvíli přihrávku na Deulofea obránce Yoshida a málem si přitom vstřelil vlastní gól. Za dalších sedm minut už "Zebry" vstřelily vedoucí branku. Deulofeu udržel ve vápně balón a pak nezištnou přihrávkou vyzval ke skórování Roberta Pereyru!

Udinese se radovalo z vedení jen několik minut. Ve 24. minutě totiž odvedl skvělou práci nestárnoucí Quagliarella, Candreva pálil do břevna a od něho se balón odrazil do Strygera -Larsena, který si vstřelil vlastní gól. Ani po vyrovnání útočné akce nepominuly. Před koncem poločasu zazdil tutovku Samir, kterého fantasticky vychytal Audero a vzápětí vstřelil z rohového kopu gól Beto. Sudí ještě ověřoval celý moment u videa a dal Udinese za pravdu.

V prvním poločase byly k vidění tři góly a stejnou porci dostali diváci i po změně stran. Hned z úvodu druhé půle fauloval Silvestri Caputa a následoval pokutový kop. Fabio Quagliarella ho s přehledem proměnil a srovnal na 2:2.

Na stadionu Luigi Ferraris se znovu hrála vyrovnaná partie a stále se něco dělo. V 69. minutě se zničehonic opřel do balónu Antonio Candreva a nádhernou brankou překvapil gólmana Silvestriho. Sampdoria poprvé v zápase vedla.

Ale ani výsledek 3:2 neměl dlouhého trvání. "Zebry" se nadechly k útoku a šest minut před koncem zařídily konečnou remízu 3:3. Sampdoria neubránila rohový kop a balón dotlačil za brankovou čáru Fernando Forestieri. I tento gólový moment přezkoumávalo video a ani tady neshledalo nic proti pravidlům. Další branka už nepadla, přestože Arslanova rána potrápila Audera. Sampdoria si v pěkném zápase rozdělila body s Udinese za konečnou remízu 3:3.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele