5. kolo
23.09.2021 18:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Neapol pokračuje ve skvostném úvodu a zůstává stoprocentní

Hledání důstojného soupeře pro Neapol pokračuje. Partenopei se nesklonili ani před Sampdorií, které v exhibičním tempu nadělili rovnou čtyři branky. O polovinu z nich se osobně zasloužil bomber Victor Osimhen.

Neapol prakticky neváhá a jako jediný tým ze všech měl i před tímto zápasem stoprocentní bilanci. Sampdoria se naopak trápí a stále nemůže najít ten správný rytmus. A ani dnes jí to nevyšlo podle představ. Prakticky už po sedmi minutách se Neapol dostala do velké šance. Bohužel pro ni ale Victor Osimhen pálil jen do míst, kam doskočil brankář Emil Audero.

Netrvalo ale dlouho a Neapol opravdu vedla. V desáté minutě Osimhen obral soupeře o míč a nahrál doleva na Lorenza Insigneho. Ten mimochodem dneska nastoupil k ligovému utkání číslo 310 v neapolském dresu, čímž se v historických tabulkách dotáhl na dosud čtvrtého Morena Ferraria. Každopádně Insigne našel krásným pasem právě Osimhena a pro něj už bylo snadné skórovat.

Sampdoria se sice nehodlala vzdát, ale veškeré její ofenzivní výpady se omezovaly na střely jako u Adriena Silvy - čili na ty, se kterými si v tom lepším případě poradil brankář Ospina. Neapol byla naopak efektivní a po dvaceti minutách mohla vést větším rozdílem, jenže gól Osimhena nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Insignemu dnes nebylo přáno, jeho krásná rána ze 37. minuty skončila mimo kvůli skvělému zákroku brankáře Audera. A tak se neapolský kapitán projevoval aspoň asistencemi. Další připsal o dvě minuty později, když naservíroval míč do druhé vlny na Fabiana Ruize, který propálil brankáře Audera.

Druhá půle nezačala pro Neapol ideálně, protože se jí zranil obránce Rrahmani, ale veselo na lavičce bylo i tak. V 50. minutě se po akci Hirvinga Lozana prosadil špatně hlídaný Victor Osimhen a další ránu Lorenza Insigneho zastavila tyč za Auderovými zády!

Téměř všechny nebezpečné akce hostí spočívaly v náběhu do vápna a nahrávce pod sebe. Stejně se zrodila i akce u čtvrtého gólu, opět po trase Lozano - Zieliński. Polský záložník si připsal další gól a podpořil Spallettiho ofenzivní orchestr. Neapol v těch chvílích naprosto dominovala a ničila obranu Dorie jednoduchými kombinacemi. Sampdoria neměla nic, jen Caputovu neuznanou branku. Kromě toho ale nic dalšího Neapol soupeři nedovolila a zcela zaslouženě se vrací na první místo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele