14. kolo
27.11.2021 15:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Sampdorie (© AFP)

Sampdoria si políčila na Hellas a zvítězila 3:1

"Námořníci" z Janova navázali na výkon z minulého týdne a doma porazili nebezpečný Hellas 3:1. Ukončili tím jeho pětizápasovou neporazitelnost a poskočili na čtrnácté místo tabulky. Branky domácích obstarali Candreva, Bereszyński a Murru. V dresu Hellasu se jako jediný prosadil Tamèze.

Na stadionu Luigi Ferraris se potkaly šestnáctý celek s devátým, ale o velkém favoritovi nemohla být řeč. Sampdoria v posledním kole vyhrála a tři body chtěla potvrdit i na domácím hřišti.

V sestavě Hellasu ani tentokrát nechyběl český reprezentant Antonín Barák, který se ale proti Sampdorii neprosadil. Hellas byl v úvodu utkání lepším týmem, ale Sampdoria postupně vyrovnala hru. Bohužel pro ní musel už ve 36. minutě střídat zraněný Ferrari a v sestavě ho nahradil Yošida. Jen o minutu později pak domácí inkasovali a Japonec v tom sehrál smutnou roli. Střelu Adriena Tamèzeho fatálně tečoval, takže Audero nemohl efektivně zasáhnout.

Dvě velké šance na obou stranách se urodily těsně před koncem poločasu. Caputovu střelu už v nastavení zlikvidoval Montipó a na druhé straně hřiště pálil nad Ceccherini. Na stadionu Luigi Ferraris se nehrál špatný fotbal, Hellas měl navrch a nakonec první poločas ovládl zaslouženě.

Sampdoria si musela počkat na vyrovnání do druhého poločasu a prosadila se záhy. Prodloužený centr z levé strany napálil z úhlu do branky křídelník Candreva - 1:1. Vyrovnávací branka Sampdorii nabudila a v 65. minutě přispěchala s další velkou šancí, ovšem Montipó neinkasoval. Snaha "Námořníků" se výrazně zvýšila a o pár minut později přinesla své ovoce. Na další dobrý centr si naskočil Bartosz Bereszyński a čtvrthodinu před koncem byl dokonán obrat.

Domácí byli v laufu a v závěru ještě poslali na hřiště čerstvé síly, které definitivně rozhodly. V 90. minutě dostal spoustu prostoru a času ke střele Nicola Murru a přesnou křižnou ranou zvýšil na konečných 3:1. Sampdoria zvítězila po druhé v řadě, zatímco Hellas po pěti zápasech bez porážky nebodoval.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele