31. kolo
03.04.2022 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Henrik Mchitarjan (© AFP)

Římany spasil Mchitarjan a Vlci jdou na páté místo

Vyhrát na stadionu Marassi dvakrát v jedné sezoně už není pro Vlky z Říma utopie. Poprvé od sezony 2007/2008 to zvládli i díky dnešnímu vítězství, které jim zajistil Henrik Mchitarjan.

Římané jeli do Janova s dobrou šňůrou, jak si ostatně trenér Mourinho na tiskovce před zápasem pochvaloval. Co se mu nelíbilo a do čeho se naopak razantně opřel, byl enormní zájem římských novinářů o stav Zaniola, který přirovnal k obsesi. Ani dnes ho z důvodů zranění nenasadil. Naopak vybral stejnou jedenáctku jako proti Laziu. Což se od prvních minut zdálo jako dobrá volba.

Vlci poměrně snadno eliminovali šance Janova a i když si Doria v úvodních pasážích hry počínala na polovině AS aktivněji, do šancí se dostat nedokázala. Jednu se pokusil proměnit Francesco Caputo, který byl před reprezentační pauzou v dobré formě. Jeho ránu z hranice vápna ale zkušený Portugalec Patrício zlikvidoval celkem sebejistě.

Doria nicméně měla vzadu problémy a jednu prázdnou kapsu dokázalo AS využít. Zalewski si naběhl k vápnu a hledal Abrahama. Před ním sice obrana Dorie míč odklidila, jenže pouze k nohám Henrika Mchitarjana. Zkušený tahoun Mourinhova systému už se nemýlil a razantní ranou vstřelil svůj čtvrtý ligový gól v sezoně.

V závěru první půle vystihl Abraham tristní rozehrávku domácích a byl u míče dřív než Audero, ale už nedokázal přesně zakončit. Ve druhé půli Sampdoria přidala a chvílemi opticky svírala AS před jeho šestnáctkou, ale větší snahy na šance často kazily její fauly. Hostům postupně docházely síly, ale i to jim stačilo. V kombinaci s výhrou nad janovským CFC na podzim se jim tedy povedlo vyloupit stadion Marassi podruhé v jedné sezoně.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele