3. kolo
11.09.2021 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Matteo Politano (© AFP)

Koulibaly opět zasáhl a potrestal Juventus

Neapol zvládla otočit vývoj utkání s Juventusem a nechala si doma všechny tři body. Jako první se sice prosadil Morata po chybě Manolase, jenže Neapol díky trefám Politana s Koulibalym bere tři body!

Šlágr italské první ligy obstaraly dva týmy s naprosto odlišnou formou. Zatímco Juventus se i pod vedením trenéra Maxe Allegriho herně a především výsledkově dost trápí, Spalletti může být se svou Neapolí naprosto spokojen. Dnes večer ale poprvé narazila na velmi silného soupeře, byť měla Neapol výhodu domácího prostředí, které hnalo její hráče vpřed.

Partenopei nastoupili s Osimhenem na hrotu, přičemž ho podporovali Politano nebo Insigne. Právě ten se hned v první minutě perfektně ukázal, protože krásným centrem našel před bránou Politana. Odchovanec AS Řím ale zakončoval těsně nad bránu. A pak stadion Diega Armanda Maradony utichl. Neapol totiž předvedla fatální chybu v obraně. Di Lorenzo vhodil aut na Manolase, který chtěl nahrát zpět na brankáře Ospinu. Jenže jeho úmysl vystihl pozorný Álvaro Morata, míč sebral a z úhlu propálil i špatně postaveného brankáře Neapole!

Juventus nebyl oproti Neapoli tak aktivní a hrozil spíš přes krajní hráče Bernardeschiho s Kulusevskim. Domácí hráči potřebovali vyrovnat, ale vypadali dost opařeně. Brzy mohli navíc prohrávat vyšším rozdílem. Morata totiž zpětnou nahrávkou našel Dejana Kulusevského, který předčil prvního stopera a pálil na přední tyč. Brankář Ospina ale jeho ránu po zemi dokázal vyrazit. Dorážku už pak mladý Švéd nedokázal trefit dostatečně tvrdě.

Obranu Juventusu zlobil primárně Matteo Politano, jehož rychlost dělala zadákům Staré dámy pořádné potíže. Politanovi ale scházela jak větší podpora, tak přesnost v zakončení. I po změně stran se Neapol snažila dostat soupeře pod tlak, ale její finální fáze prostě dnes nebyla přesná.

Juventus naopak kontroloval hru a čekal na to, až Neapol udělá chybu. Jenže jako první ji ve druhé půli udělala Stará dáma. Deset minut bylo z druhého dějství odehráno, když Lorenzo Insigne po nahrávce Fabiana Ruíze vypálil zpoza vápna. Polský brankář Wojciech Szczęsny jeho ránu vyrazil jen před sebe a pro dobíhajícího Matteu Politana už nebylo problémem doklepnout míč do sítě.

Někdejší brankář Arsenalu nebo AS Řím nechytal zrovna spolehlivě a další práci pro něj měl Insigne osobně. S tímhle pokusem si ale brankář Staré dámy dokázal poradit. Rychlý domácí útok po dalších dvou minutách vedl Insigne, který předkládal míč na nabíhajícího Ruíze. Tomu se ale střela na bližší tyč nepovedla podle představ.

V 82. Minutě trenér Allegri sáhl po Keanovi, kterému se mimochodem hodně povedl poslední reprezentační zápas, aby nahradil viditelně unaveného Moratu. A svým způsobem tohle utkání rozhodl. Jenže ne tak, jak by si představoval. Neapol zahrávala rohový kop a Kean naprosto nepochopitelně hlavičkoval na vlastní bránu! Gólman Szczęsny s tím samozřejmě nemohl nic dělat a míč stěží odrazil do Kalidoua Koulibalyho - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele