4. kolo
19.09.2021 18:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Danilo Cataldi (© AFP)

Mazzarri začal na lavičce Cagliari úspěšně a remizoval s Laziem

Cagliari začalo novou pouť s trenérem Walterem Mazzarrim úspěšně. Ve druhé půli se totiž dočkalo dvou branek, čímž alespoň na chvíli otočilo utkání s Laziem. Mrzet ho tak může jen konec utkání, v němž se prosadil střídající Cataldi a srovnal na 2:2.

Lazio se prezentuje velmi kvalitním fotbalem a pod vedením trenéra Sarriho dál cílí na první čtyřku. Dnes navečer se na Olimpicu ukázala stará známá tvář italského calcia, trenér Walter Mazzarri. A jeho ofenzivní rukopis byl na hře Cagliari už poměrně čitelný. Jako první se na střeleckou listinu chtěl napsat Nahitan Nández a málem mu to vyšlo. Jeho hlavička z dvacáté minuty mířila těsně nad.

Na opačné straně dělal obraně sardinského návštěvníka problémy Pedro, který pod Sarrim získal ztracenou sebedůvěru z AS a opět vypadá jako fotbalista. Zakončení španělského veterána ale nadvakrát pohlídal brankář Cragno. Lazio dominovalo a svému soupeři míč prakticky nepůjčovalo.

Ale trvalo mu až do 45. minuty, než se prosadilo. Na dlouhý pas od Lazzariho si naběhl a naskočil Ciro Immobile, který do balonu jemně trkl přímo k tyči - 1:0.

Druhá půle ale vyšla primárně Cagliari. Po pouhé minutě odehraného času se totiž radovali hosté. Útočník João Pedro rozjel akci u vápna Lazia, Marin mu krásně naservíroval míč za obranu a Pedro hlavou přeloboval brankáře Reinu, který neměl nárok zakročit!

Další zajímavou šanci si Cagliari vytvořilo díky agresivitě i technice Nándeze. Zkušený záložník se prodral do vápna a tam s pomocí teče padajícího Acerbiho trefil tyč Reinovy brány! Tohle varování si Lazio k srdci nevzalo a kapitulovalo jen o chvíli později. Obrovský kus práce předvedl Pedro, který překonal dva obránce a dokázal nahrávkou pod sebe oslovit volného Keitu Baldého. Někdejší hráč Lazia si míč přehodil na levačku a skóroval.

Cagliari si ale nakonec odvezlo z Říma jen bod. Sedm minut před koncem brankář Cragno vyrazil míč před sebe, jeho obrana odvrátila další ránu, ale na dorážku Danila Cataldiho už ani Cragno neměl nárok. S touhle bombou pod břevno prostě nešlo nic udělat.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele