22. kolo
15.01.2022 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Juventusu (© AFP)

Juventus to proti Udinese zvládl, trefili se Dybala a McKennie

"Stará dáma" se dál drží v kontaktu s první čtyřkou, když v sobotu splnila roli favorita proti Udinese. Do vedení jí nasměroval již v prvním poločasu Argentinec Paulo Dybala a pojistku vstřelil čtvrthodinu před koncem Weston McKennie.

Juventus potřeboval v tomto utkání zvítězit, aby zůstal v kontaktu s první čtyřkou, která je klíčová pro postup do Ligy mistrů. Pochopitelně domácí se ještě nevzdávají ani Scudetta, byť na Inter značně ztrácejí.

Úvod utkání nenabídl zrovna zábavnou podívanou, ale na první branku se paradoxně nečekalo dlouho. Paulo Dybala se v pokutovém území zmocnil balónu a přesnou střelou nahoru nedal Padellimu šanci. Juventus po vstřelené brance nebláznil a postupně si vypracoval další příležitost prostřednictvím hlavičkujícího McKennieho, který však netrefil branku. Ke slovu se postupně přihlásilo i Udinese, nicméně střelecký pokus Beta Szczęsny lapil.

Nebyl to ideální první poločas a ani jeden trenér nemohl být s výkonem svého týmu spokojen. Allegriho sice těšil alespoň jednobrankový náskok, ale dobře věděl, že se stejnou hrou by nemusela "Stará dáma" získat tři body. Přišlo tedy střídání a na hrací plochu vyběhli mistři Evropy Locatelli s Bernardeschim.

Až v 65. minutě si Juventus vytvořil další šanci a Dybala v poměrně dobré pozici netrefil cíl. Udinese se do zakončení prakticky nedostávalo. Mladá stoperská dvojice De Ligt - Rugani si vedla obstojně a "Zebry" si s ní nevěděly rady. V 79. minutě si pak Juventus výsledek pojistil. De Sciglio naservíroval z levé strany precizní centr a Weston McKennieho hlavou zvýšil na 2:0. Druhý gól znamenal definitivní rozhodnutí. Udinese se už na kontaktní gól nezmohlo a v Turíně prohrálo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4,26-4,15. Dle Tipsportu max o 2.

Reagovat
smazaný uživatel

4,1-4,08. Stále max. o 2.

Reagovat
smazaný uživatel

4,24-4,35 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele