30. kolo
20.03.2022 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Dušan Vlahović (© AFP)

Juventus se přibližuje Interu, proti Salernitaně prodloužil vítěznou sérii

Bylo to očekávané vítězství a potvrzení dobré ligové formy. Juventus dal zapomenout na nešťastný zápas s Villarrealem v Lize mistrů a nováčka porazil 2:0, čímž se přiblížil třetímu Interu na rozdíl jediného bodu. "Stará dáma" rozhodla o svém vítězství během úvodní půlhodiny brankami Paula Dybaly a Dušana Vlahoviće.

Juventus prožil v týdnu velké zklamání, když doma nezvládl odvetu osmifinále Ligy mistrů proti Villarrealu a z milionářské soutěže vypadl. Určitou "náplastí" mohou být domácí soutěže - Serie A a Coppa Italia, kde "Stará dáma" stále živí naděje.

Allegriho svěřenci se proti Salernitaně uklidnili už po pár minutách hry. Vlahović posunul balón na Dybalu, který z malého vápna úspěšně zakončil - 1:0. Juventus rázem dostal utkání plně pod svojí kontrolu a po půlhodině hry už vedl o dva góly. Ještě předtím Dybala přeloboval brankáře i s brankou, chvíli na to Vlahoviće vychytal Sepe a pak znovu Dybala neuspěl proti hostujícímu brankáři.

"Stará dáma" utahovala smyčku a ve 30. minutě se skutečně dočkala. De Sciglio načechral balón na hlavu Dušana Vlahoviće a Sepe byl v tomto případě bezmocný. Ani potom domácí nepolevovali a nebezpečná rána Rabiota skončila těsně vedle.

Juventus si v prvním poločase zajistil dvoubrankový náskok, který až do konce utkání nepustil. Allegri mohl být s výkonem svých svěřenců spokojen, což po změně stran tolik neplatilo. Juve přeci jenom sešláplo nohu z plynu a už se nikam nehnalo. Salernitana neměla patřičnou kvalitu a sílu na to, aby vstřelila kontaktní gól a ještě zdramatizovala utkání. Turínský velkoklub zvítězil 2:0 a prodloužil sérii neporazitelnosti na šestnáct zápasů v řadě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zkusím jen zde-výhra Juventusu přesně o jeden gol.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele