24. kolo
06.02.2022 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus si díky dvěma zimním posilám poradil s Hellasem

Dušan Vlahović vyslal směrem k pochybovačům jasnou zprávu. Na první branku v dresu Juventusu potřeboval jen 13 minut a protože se po změně stran prosadila i druhá posila, Denis Zakaria, poradil si Juventus s Veronou celkem snadno.

Hellas Verona si musel dávat pozor zejména na silný trident, kterému dal trenér Max Allegri důvěru hned od prvních minut. Vedle sebe postavil do základní sestavy Moratu, Dybalu i Vlahoviće, na nějž byla upřena enormní pozornost. Jenže tenhle kluk to má v hlavě evidentně srovnané a tak ho nic nerozhodilo. Od prvních minut působil velmi koncentrovaně a připraveně.

Poprvé se do šance dostal typicky pro něj v sedmé minutě, což je taky číslo, které v Juventusu nosí, protože podle jeho slov bylo nejbližším volným číslem k devítce. První ránu ale brankář Montipò dokázal vyrazit mimo. Po třinácti minutách už ale ani on nestačil. Paulo Dybala využil chyby v rozehrávce a poslal do úniku Vlahoviće. Ten si poradil elegantně a obloučkem brankáře Montipa snadno překonal.

Hellas toho moc nevymýšlel a nedařilo se mu delší dobu udržet míč pod kontrolou. Druhou branku mohl Vlahović přidat pár minut před koncem první půle, jenže tentokrát nedokázal skákavý centr ze strany usměrnit mezi tři tyče. První půle ale nejen z jeho strany možná ještě předčila očekávání.

Pozadu nechtěli zůstat ani jeho spoluhráči Morata s Dybalou. Španělský útočník ale vybojoval jen roh a Dybalův centr od rohového kopu nakonec nedopadl tak špatně pro Hellas, jak se mohlo zdát, protože jeho obrana dokázala míč odvrátit. Definitivní rozhodnutí přinesla 61. minuta, v níž se prosadila i druhá zimní posila Staré dámy. Denis Zakaria si naběhl do vápna, nikdo z obránců jeho pohyb nestíhal a švýcarský záložník v otevřené obraně nezaváhal - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V minulé sezoně Juventus doma vyhrál jedenáctkrát o 2 a více golu. V této jenom třikrát. Má co dohánět-zbývá 8 zápasu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele